Namn: Lösen:

De ska åka Östersjön runt på dykresa

Publicerad den 26 maj 2019  (Läst 3 064 gånger.)

Tiffany Norberg och Edd Stockdale framför sin specialbyggda van
Tiffany Norberg och Edd Stockdale framför sin specialbyggda van

Tiffany Norberg och Edd Stockdale ville göra någonting nytt för att främja den skandinaviska dykningen och samtidigt ge sig ut på ett riktigt äventyr. Resultatet är Baltic Circle Diving Tour, en bilfärd runt östersjön med dykning i flertalet kända och okända vatten i totalt åtta länder.

Den 24 Maj startar vi från Reel Diving i Göteborg och tar oss upp med vår skåpbil på den svenska västkusten, norska västkusten, finska västkusten, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Danmark och tillbaka till Sverige och upp ostkusten för att till slut avsluta mitt i Östersjön på Åland!

Under resans gång kommer vi att stanna hos dykcenter, klubbar och hos lokala dykare för att få se och uppleva deras lokala dykning och även försöka att utforska nya platser!

Här uppe i Europa finns det en stor variation av dykning, vi har allt ifrån vrak, gruvor, grottor till fantastiskt djurliv och miljö både ovanför och under vattnet på en liten yta! "Kallvattensdykning” skrämmer nog bort många dykare så de söker sig bort till varmare breddgrader. Vi vill visa att det faktiskt inte är mörkt och kallt och att utrustningen inte alls är krångligare än vad de använder utomlands. Alla är välkomna att följa med oss på resans gång, antingen IRL eller via sociala medier där vi kommer att vlogga ett par dagar i veckan.

Youtube: Baltic Circle Diving
Instagram: Baltic Circle Diving
FB: Baltic Circle Diving
https://www.balticcirclediving.com

Första stoppet blir på Släggö Lör 25/5 för en Demodag tillsammans med Reel Diving sen tar vi oss till Dykcentrum och Gullmarsfjorden den 26/5

Hoppas vi ses på vägen.

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

DJI släpper GoPro konkurrent

2019-05-21
DJI släpper GoPro konkurrent
Kameran kallas Osmo Action och är rent visuellt slående lik GoPro Hero. Den uppges vara vattentät till 11 meter och med inbyggd bildstabilisering som ..»

Svensk Dykerihistorisk Förening firar 40 år

2019-05-20
Svensk Dykerihistorisk Förening firar 40 år
Dyktankhuset på Djurgåren i Stockholm byggdes 1934 för att ge svenska flottans ubåtspersonal möjlighet att träna uppstigning från sjunken ubåt under säkra ..»

Svenskt rekord i djup-fridykning.

2019-05-15
Svenskt rekord i djup-fridykning.
Djupfridykning är en sport som går ut på att dyka så djupt som möjligt på bara ett andetag. Det är en sport som är mestadels mental, där fridykaren måste ..»

Stor uppslutning vid demodag i Kolsva

2019-05-13
Stor uppslutning vid demodag i Kolsva
Vid den gamla fältspatgruvan utanför Kolsva genomfördes i helgen den första av två dykdagar som arrangeras av SI-TECH och Ursuit. Tanken bakom arrangemanget ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »