Namn: Lösen:

Batteridriven dykkompressor från Coltri

Publicerad den 29 januari 2023  (Läst 1 146 gånger.)


Elektrifiering görs inom många områden och ny teknik möjliggör helt nya som för några år sedan ansågs vara omöjliga att erövra. Ett av dessa områden är inom kompressortekniken där en högtryckskompressor nu för första gången på kommersiell nivå nu tagits fram och ett exemplar visades under veckan upp på den internationella dykmässan under Boot i Düsseldorf.

Kompressortekniken bygger på Coltris egna maskiner och för den elektriska drivenheten har man samarbetat med Honda som sedan tidigare försett kompressortillverkarna med bensinmotorer.

Modellen som visades upp beräknas snart vara i produktion. Maskinen levererar 80 minutliter och batteriet har i dagsläget kapaciteten att driva kompressorn till att fylla en tolvliters flaska till 200bar. En snabbladdare gör det möjligt att ha flera batterier som man alternerar, även denna teknik är det Honda som står för.

Hurvida denna kompressor kan tillgodose dagens behov finns det säkert många åsikter om, men att det de facto nu finns en batteridriven dykkompressor är ändock spännande.Taggar:  Kompressor
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Vinnarna i Ocean Art Contest 2022 är korade

2023-01-17
Vinnarna i Ocean Art Contest 2022 är korade
PRESSRELEASE Ocean Art 2022 är glada över att tillkännage världens bästa undervattensfotografer i vår 11:e årliga tävling! Det är tydligt av våra vinnares ..»

Boksläppet Legends beneath the Waves: Scandinavia, en fest av vrak

2023-01-08
Boksläppet Legends beneath the Waves: Scandinavia, en fest av vrak
Gillar man vrak, historia och foto från Östersjön så möts den kombinationen i ett fantastiskt projekt som mynnat ut i böckerna: Legends Beneath the Waves: ..»

Dykolycka på Värmdö - 2 omkomna

2023-01-06
Dykolycka på Värmdö - 2 omkomna
Två personer, en man och en kvinna, har omkommit under trettondagen efter ett dyk ute på Värmdö. En tredje person fördes till sjukhus men har inte livshotande ..»

God jul och gott nytt år!

2022-12-25
God jul och gott nytt år!
Det har varit ett spännande år, 2022. När man äntligen trodde att man var i det säkra med en minskad coronepidemi så blev det krig istället, och denna ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »