Namn: Lösen:

Batteriregler för resande till USA

Publicerad den 17 februari 2008  (Läst 1 886 gånger.)


Sådana batterier finns i kameror, datorer med mera. I sammanfattning är det förbjudet att packa extra litiumbatterier i det incheckade bagaget. Men man får ta dem i handbagaget. Bestämmelserna säger:

Från den 1 januari 2008 gäller följande regler för reservbatterier av litiumtyp:
• Reservbatterier är sådana batterier som transporteras skilda från den apparat de ska försörja med ström. Batterier som sitter monterade i apparaten anses inte vara reservbatterier.
• Reservbatterier av litiumtyp får inte packas i det incheckade bagaget.
• Reservbatterier får transporteras i handbagaget. Särskilda bestämmelser gäller för hur sådana batterier ska packas och förvaras på ett säkert sätt.
• Vi rekommenderar att alla batteridrivna apparater transporteras i handbagaget. Men om de måste packas i det incheckade bagaget måste batterierna sitta monterade i apparaten.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Nu kan även du köra i undervattensbilen

2008-02-16
Nu kan även du köra i undervattensbilen
Det kan vara svårt att matcha Roger Moore i ”Älskade spion”. Men nu har i alla fall ett företag från Schweiz, ”Rinspeed”, skapat ett fordon som går ..»

Dykningens dag – 24:e maj

2008-02-14
Dykningens dag – 24:e maj
Lysekil är en av de platser där man kommer ha arrangemang och där har man inte nöjt sig med en dag. Under tre dagar i maj kommer Lysekil att bli större ..»

Metalsub lanserar två nya handlampor

2008-02-12
Metalsub lanserar två nya handlampor
Metalsub art nr: 46001 är en LED lampa med 900 Lumen. 5000 Kelvin. 120 min drifttid vid 24W. Ställbar styrka i tre steg. Inbygg SOS signal. Vill ..»

Polisen får hjälp att lösa

2008-02-12
Polisen får hjälp att lösa "våta" brott!
- Kustbevakningens dykare utbildas av polisens kriminaltekniker. - Även poliser kan ha dykutbildning, som Nationella insatsstyrkan. De saknar dock kriminalteknisk ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »