Namn: Lösen:

Ny svensk bok om uv-foto

Publicerad den 19 november 2012  (Läst 3 497 gånger.)


I en ny svensk bok om undervattensfotografering med titeln "Bättre Bilder / Dyk!" berättar Hasselbladsstipendiaten och dubbla SM-vinnaren i undervattensfoto Tobias Dahlin tillsammans med naturfotografen och författaren Martin Borg om sina bästa hemligheter för lyckade undervattensbilder.
Boken ingår i en bokserie som heter "Bättre bilder" där denna bok är delen som handlar om uv-foto.

Boken inleds med ett kapitel om de viktiga säkerhetsmomenten och vikten av att vara väl förberedd. I de följande kapitlen avhandlas tekniken, miljöerna, motiven och ljuset grundligt.
I de följande kapitlen berättar författarna om de speciella utmaningarna och möjligheterna i makro- och vidvinkelfoto under vattnet, liksom hur man genom att arrangera bilder med rekvisita och människor i bilden kan förhöja bildskapandet ytterligare.

Författarna berättar ingående om vilka knep som fungerar bäst framförallt vid fotografering i svenska hav, men även i varma tropiska vatten. I boken kan man beskåda bilder på växter, bläckfiskar, kräftor, krabbor, sjöstjärnor, sjöborrar, amfibier, koraller, fiskar, skeppsvrak och dykare i nordiska vatten, vilket gör att boken även kan vara intressant för icke-fotograferande och icke-dykande personer som är intresserad av livet i våra nordiska vatten.

– Det finns häpnadsväckande motiv där nere, säger Tobias Dahlin. Svenska vatten rymmer motiv som de flesta säkert förknippar med undervattensbilder från exotiska vatten. Men de finns här: växter, bläckfiskar, kräftor, krabbor, sjöstjärnor, sjöborrar, amfibier, koraller, fiskar!

Boken kommer finnas att beskådas under Vrakfotoseminariet 24/11 i Stockholm och kan beställas för introduktionserbjudande med reducerat pris hos förlaget:
http://dext.se/products/battre-bilder-dyk

Bokfakta
av Tobias Dahlin & Martin Borg
utgiven november 2012
144 sidor
ISBN 9789186841119

Läs vår recension av boken här:
https://www.dykarna.nu/forum/recension-battre-bilder-dyk-378180/Taggar:  UV-Foto Marinbiologi Böcker
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykare räddar valhaj insnärjd i rep

2012-11-17
Dykare räddar valhaj insnärjd i rep
Genom att kapa repet med dykkniven lyckades en av dykarna befria valhajen. Repet som ser ut att ha suttit runt valhajen under lång tid har nött sig in ..»

Oceanic Tech får nya ägare

2012-11-10
Oceanic Tech får nya ägare
Sedan en tid tillbaka har dykbutiken Oceanic Tech på vanadisplan i Stockholm fått nya ägare. Det är värmlandsbaserade Dykmagasinet från Karlstad som ..»

Skepp med 700 ton guldmalm spårlöst borta

2012-10-29
Skepp med 700 ton guldmalm spårlöst borta
Saxat från Expressen.se Ombord på fartyget Amurskaja finns åtta besättningsmän. Under söndagen skickade skeppet ut en nödsignal. Fartyget befann sig ..»

Nu kommer GoPro Hero 3

2012-10-18
Nu kommer GoPro Hero 3
Actionsport kamerorna från GoPro är populära bland dykare och på senare tid har det dykt upp en rad undervattenshus på marknaden. Nu släpper man en ny ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »