Namn: Lösen:

Besök på minmässan Dive 4U

Publicerad den 4 februari 2015  (Läst 2 355 gånger.)


Åkte till ett snöigt Göteborg, en fredag i slutet av januari.

Blev hämtad på centralen av Kent Forsén, som är ansvarig för bildutställningen ”Under Vattenytan” och han visade mig bilderna på museet där de är utställda, innan de kommer till DykMässan i Stockholm.

På lördagen bar det av till Västra Frölunda i dykföretaget Poseidons hus. Poseidon, Scuba Travel Scandinavia, Si Tech, Ursuk och Sportdykaren har gått samman i något som kallas ”Dive 4U”. Det är en ambulerande minimässa. Där fanns även Oxygen från Göteborg och DykMässan på plats. Företagen visade upp sina produkter och intresset var mycket stort. Det kom sammanlagt ett hundratal nyfikna besökare, som var uppdelade på ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Alla företag hade en föreläsare som höll intressanta föredrag om allt från hajar till rebreathers.

Poseidon har en fin anläggning, med hela sin produktion och service på nedre botten. De har även en bassäng för provdykning och en tiometerstank.

Besökarna fick förbeställa tider i bassängen och den var fullt med dykare hela dagen.

Efter nio timmar i sträck, förutom ett kort lunchuppehåll, blev det dykpub. Poseidon bjöd på pizza, som var mycket uppskattat av både besökare och utställare.


Från tåg 426 i ett snöigt västsverige.

Tommy JarnbrinkRelaterade artiklar
Dive 4U turnén

Taggar:  SI Tech Scuba Travel Poseidon
Tommy Jarnbrink
Tommy Jarnbrink

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

SwedTech Diving laddar upp för framtiden

2015-02-01
SwedTech Diving laddar upp för framtiden
PRESSRELEASE Arbetet med den nya hemsidan har nått den första fasen. Nu kan du som elev boka din kurs direkt på hemsidan. Både elev och instruktör har ..»
2015-01-30
dykolycka i Nynäshamn
Under Torsdagen har media rapporterat om en dykolycka i Nynäshamn utanför Stockholm. Enligt uppgift med dödlig utgång. Denna artikel uppdateras när ..»

Webb-TV: Vi tittar på nya dyklampor

2015-01-14
Webb-TV: Vi tittar på nya dyklampor
En dyklampa är oftast en ganska stor investering och det finns en uppsjö av olika märken och modeller. I detta avsnitt tar vi oss en titt på 4 nya lampor ..»

Dyk-Leif får Turistpriset 2014

2014-12-21
Dyk-Leif får Turistpriset 2014
motivering: Företaget Dyk-Leif i Hamburgsund, med sina delägare Anders och Victoria Säldemark, har genom långvarig verksamhet byggt upp ett varumärke ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »