Namn: Lösen:

4 budgetresor för dykaren

Publicerad den 8 september 2014  (Läst 10 102 gånger.)


Att dyka och resa går hand i hand är vi många som anser, men vart reser man helst med en begränsad budget? Vi ställde frågan några av de ledande dykresearrangörerna och här kommer deras tips.


Arrangörerna tipsar:

Scubatravel:
Algarve i södra Portugal

– ett mycket prisvärt dykresmål

Barlavento regionen i Algarve är känt för sina fantastiska sandstränder, vackra kustklippor och lugna vatten. Det är en dykdestination som erbjuder varierande dykning under en stor del av året. Vattnet erbjuder en rik flora och fauna som ger stora möjligheter till spännande observationer och fotografering. På sommaren varierar vattentemperaturen mellan 18 och 22 grader och här är en svag till måttlig ström. Även under vår och höst är dykningen bra. Mestadels sol och bra väder garanterar ett skönt klimat under besöket.

Dykdjupen varierar mellan 10 till 40 meter och dykningen passar de flesta dykarna. Det finns också områden för den tekniska dykaren med djup ner till 60 meter. Dykmålen innefattar arkeologiska vrak samt vrak från både första och andra världskriget. Naturdykningens topografi innefattar en variation av rev och väggdyk. När det gäller vrak skapades under 2012 Ocean Revival Underwater Park som är öppen för alla dykare. Denna ”vrakpark” har gjort detta dykområde ännu mer unikt.

Paketpris med flyg, 7 nätter på hotell med frukost och 5 dagars båtdykning med lån av all utrustning kostar från 9 995 SEK beroende på årstid.

Läs mer här: http://scubatravel.se/destinationer/atlanten/algarve/

Från ca pris: 9 995:PH Travel:
Vår favorit är Jordanien.


Jordanien är Röda Havets kanske minst omtalade land, särskilt när det handlar om dykning. Hit kommer det långt färre dykare än till både Israel och Egypten och ändå finner du här en stor variation på dykplatserna.

8 dagar varav 5 dykdagar. Sightseeing, transfer, flyg. Boende i dubbelrum på trestjärnigt hotell.

Läs mer här: http://www.phtravel.se/vara-resmal/asien/jordanien

Från ca pris: 8 500:-Diving Travel Network:
Malta eller Egypten


Budgetresan går alltid till Malta en vecka inkl flyg, 10 dyk och del i dubbelrum 3 stjärning hotel fr. 6900 kr ( om man bokar i god tid) Har man en liten budget kan man också välja månaderna jan. feb. åka till Egypten och få lyxdykning. Mycket bra mat och boende för budgetpriset under 8000-1000 kr.

Från ca pris: 6 900:-

http://www.divingtravel.se/


Dyk & Resespecialisten:
Egypten är svårslaget


När det kommer till budgetresor tycker vi att Egypten är svår att slå ur många synpunkter: avstånd, artrikedom under vattenytan, tillgänglighet till många spännande vrak, temperatur både över och under vattenytan och att inte förringa är landets historia och kultur. Beroende på när man reser till Egypten kan man göra riktiga kap ur prissynpunkt, på både på landbaserade -och liveaboardalternativ.

Ex 1: Pakerresa till El Gouna inklusive flyg, visum, transfers, boende, frukost och 5dagars dykpaket från 6 600kr/person. Läs mer om El Gouna här: http://dykresespecialisten.se/?p=destinations&destID=1

Ex 2: När det kommer till liveaboard så är våra ”buddy weeks” väldigt populära. Med paketpriser från 8 500kr/person inkl flyg, visum, transfers och liveaboard med full pension. Buddy weeks har vi oftast under februari och mars. Läs mer om en liknande resa här: http://dykresespecialisten.se/?p=liveaboard&depID=119&liveId=23

Från ca pris: 6 600:-
Priserna varierar något beroende på valutakurser och flygpriser.Relaterade artiklar
Lyxresor för dykare

Taggar:  Dykresor
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Daladyket 2014

2014-09-08
Daladyket 2014
Programmet bestod först av en föreläsning om Flodpärlmusslor i Västerdalälven, som var en programpunkt istället för dyk i älven, som inte var dykbar, På ..»

Vrakprat 2014 - programmet spikat

2014-09-06
Vrakprat 2014 - programmet spikat
För femte året i rad arrangerar Sjöhistoriska Museet och föreningen P2-Svenskt Vrakskydd ett gemensamt seminarium. Vrakseminariet "Vrakprat 2014" går ..»

Ny avhandlingar som 1600-talsvrak

2014-09-05
Ny avhandlingar som 1600-talsvrak
En marinarkeologisk avhandling om den holländska skeppstypen flöjt har nyligen publicerats. Det är arkeologen Niklas Eriksson som vid Södertörns Högskola ..»

Superkavitation möjlighet för uv-farkoster

2014-09-05
Superkavitation möjlighet för uv-farkoster
South China Morning Post (SCMP) skriver om ett genombrott för undervattensforskningen, där Harbin Institute of Technology har nått framgång genom att ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »