Namn: Lösen:

Boksläpp - "Route of Death"

Publicerad den 22 januari 2020  (Läst 2 421 gånger.)


30 januari 2020 kommer att vara 75-årsjubileum för den enskilt största havskatastrofen. Wilhelm Gustloff, ursprungligen ett tyskt passagerarfartyg, omvandlades till ett sjukhusfartyg och flytande kaserner under andra världskriget. Det sjönk under "Operation Hannibal" den 30 januari 1945. Sänkningen av Gustloff anses vara den största katastrof i världen, eftersom nästan tio tusen människor dog i den.

Boken "Route of Death" av Tomasz Stachura beskriver den extraordinära historien om Operation Hannibal, som genomfördes av tyskarna i slutet av andra världskriget. Syftet var att rädda civila som bodde i Östra Preussen och resterna av den tyska armén som skjutits av ryssar till stranden av Gdanskbukten.

"Jag tror att 75-årsjubileumet är ett idealiskt ögonblick för att fira hela historien om Operation Hannibal och vad som hände. Jag blev inspirerad att skriva boken efter dokumentationen från vraken Gustloff, Steuben och Goya, som vi som Baltictech-grupp, gjorde förra året. Under vårt arbete tog jag hundratals fotografier under vattnet. I boken placerade jag de som kommer att publiceras för första gången. Jag har också inkluderat mycket historisk information som beskriver de sista dagarna i Östra Preussen från ett perspektiv av den marina evakueringen. Jag tycker att boken som helhet är mycket intressant och presenterar dessa händelser i en uppdaterad version. " - kommenterar Tomasz Stachura, författare till boken.

Tomasz Stachura är en av de mest aktiva vrakdykarna i Östersjön. Han är specialiserad på undervattensfotografering och vrak. Han har tagit tusentals undervattensfotografier av de baltiska vraken och många av grottor på olika kontinenter. 2014 och 2015 gjorde han ett mosaikfotografi av vraket av Mars av över 600 fotografier. Det hamnade på omslaget till National Geographic i Tyskland, Sverige, Spanien, Portugal och Polen.

Boken släpps 30e Januari 2020.

Se mer: https://stachuraphoto.com/Taggar:  Vrak Böcker
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykare räddad från gruva

2020-01-20
Dykare räddad från gruva
Fyra personer dök i den gamla gruvan då en av dem tappade bort sig. Fyra enheter från räddningsverket skickades till platsen. Räddningsverket larmades ..»

Nya undervattenshus för GoPro och DJI Osmo Action

2020-01-03
Nya undervattenshus för GoPro och DJI Osmo Action
Det dyker upp fler och fler undervattenshus till populära och relativt billiga actionkameror och ett av de senare är från tyska "T-Housing". Här satsar ..»

Breaking surface - Kommande svensk film med dyktema

2019-12-19
Breaking surface - Kommande svensk film med dyktema
Systrarna blir helt avskurna från omvärlden när deras utrustning begravs och det blir en dramatisk kamp för att rädda den som råkat illa ut. Filmen ..»

Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg

2019-12-07
Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg
Sänkningen är en del av den Cypriotiska satsningen på att locka dykare till ön. Det nysänkta dykmålet ligger knappt en timmes båtfärd från det, i dykkretsar, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »