Namn: Lösen:

Boksläppet Legends beneath the Waves: Scandinavia, en fest av vrak

Publicerad den 8 januari 2023  (Läst 1 756 gånger.)

Legends beneath the Waves. René B Andersen och Andrew Marriott
Legends beneath the Waves. René B Andersen och Andrew Marriott

Gillar man vrak, historia och foto från Östersjön så möts den kombinationen i ett fantastiskt projekt som mynnat ut i böckerna: Legends Beneath the Waves: Scandinavia.

Projektet är uppdelat i två volymer där både den vrak-inbitne och den nyfikne får sitt intresse tillfredsställt när man bläddrar genom de ordentliga sidorna optimerade för fotografier.

Författarna och dykarna René B Andersen och Andrew Marriott bjuder in läsarna till de undren som ligger i Östersjön samt utanför Norges och Danmarks västkust.
Genom att berätta historierna och bakgrunden hos skeppen som en gång flöt så binder författarna ihop helheten hos vraken med samtiden och som läser påminns man återigen att Östersjön vid tillfällen varit ett av de största slagfälten i Norden där många förlisningar långt ifrån slutat lyckligt och lämnat familjer splittrade. Men man kan inte undgå att notera skönheten och kusligheten hos vraken som fotograferna fångat.

De böckerna är ett hett tips för de som är vrakintresserade och man hoppas som läsare att det kanske kommer fler "Legends beneath the Waves" - böcker.


Till böckerna:
https://fotografit.eu/products/223-underwater-photography-books/5753-legends-beneath-the-waves---scandinavia-2-books/Taggar:  Vrak Marinarkeologi Dykplatser Böcker
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykolycka på Värmdö - 2 omkomna

2023-01-06
Dykolycka på Värmdö - 2 omkomna
Två personer, en man och en kvinna, har omkommit under trettondagen efter ett dyk ute på Värmdö. En tredje person fördes till sjukhus men har inte livshotande ..»

God jul och gott nytt år!

2022-12-25
God jul och gott nytt år!
Det har varit ett spännande år, 2022. När man äntligen trodde att man var i det säkra med en minskad coronepidemi så blev det krig istället, och denna ..»

TEST - Apple Watch Ultra som dykdator

2022-12-10
TEST - Apple Watch Ultra som dykdator
Apple Watch Ultra med dykfunktionalitet och Oceanic+ nya app är bland de största dyksnackisarna just nu och frågan är hur bra är egentligen klockan som ..»

Två nya ISO-standards för Rebreatherutbildning

2022-12-01
Två nya ISO-standards för Rebreatherutbildning
International Organization of Standards, ISO, har publicerat två nya standarder som relaterar till grundutbildningarna av rebreathers. ISO 24804:2022 ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »