Namn: Lösen:

Breaking surface - Kommande svensk film med dyktema

Publicerad den 19 december 2019  (Läst 5 436 gånger.)

Foto: Joachim Heden
Foto: Joachim Heden

Systrarna blir helt avskurna från omvärlden när deras utrustning begravs och det blir en dramatisk kamp för att rädda den som råkat illa ut.

Filmen ställde stora krav på huvudrollsinnehavarna som gick från att inte ha någon erfarenhet av dykning alls till tuff dykutbildning, tung och avancerad utrustning och långa dagar under ytan.

Synopsis
De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

Medverkande i filmen
Regissör/manusförfattare är Joachim Hedén som tidigare bland annat arbetat med filmer som "10 000 timmar", "Framily" och "New York Waiting". Moa Gammel har tidigare spelat i bland annat "Jordskott", "Tommy", "Puss" och är under 2020 även aktuell som regissör för "Lassemajas detektivbyrå – tågrånarens hemlighet" som har biopremiär 7 februari. Madeleine Martin har spelat i till exempel "Måste gitt", "Odödliga", "Snabba Cash ll" och är under 2020 aktuell i en föreställning på Uppsala stadsteater och en ny tv-serie av Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Inspelningen av "Breaking surface" skedde i Belgien, Lofoten i Norge, Strömstad och Göteborg. Filmen var den första filmen som spelades in i den specialbyggda undervattenstanken i en studio i Bryssel utanför Belgien.

Lyssna på vår podd med skådespelarna och regisören:
https://open.spotify.com/episode/7fzdm8Wzyjhwgq5GTffjuw?si=SEQunBGbSVSopDymvuN3_wTaggar:  Film
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg

2019-12-07
Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg
Sänkningen är en del av den Cypriotiska satsningen på att locka dykare till ön. Det nysänkta dykmålet ligger knappt en timmes båtfärd från det, i dykkretsar, ..»

Dykloppis i Göteborg 12e December

2019-11-13
Dykloppis i Göteborg 12e December
Kom in i värmen och fynda god och prisvärd dykutrustning eller mingla med alla trevliga dykare. Närvaro och försäljning på eventet är gratis och alla ..»

Film om förlisningar runt Märkets fyr

2019-10-11
Film om förlisningar runt Märkets fyr
Man känner till tiotals skeppsbrott I vattnen kring Märket, liksom också mindre haverier. Området kring Märket är fullt av undervattensgrund och ligger ..»

Vasamuseet anordnar magasinvisning: Världens största pussel

2019-10-08
Vasamuseet anordnar magasinvisning: Världens största pussel
Bärgningen av Vasa innebar också utgrävning av drygt 40 000 föremål och början på arbetet med det som har kallats världens största pussel. Men pusslet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »