Namn: Lösen:

Champagnevrakets position felaktig

Publicerad den 2 augusti 2010  (Läst 3 818 gånger.)


Det är måndag den 26 juli 2010, alltså för exakt en vecka sedan. En grupp åländska dykare befinner sig söder om Föglö, cirka 500 meter från den position dykförbudet anger att champagnevraket ligger.

Tanken är att man ska dyka på ett vrak som ÅMS känt till sedan 2007 då man fick positionen från Sjöfartsverket. Dykarna har anmält dyket till sjöbevakningen som inte har något att anmärka, positionen är klart utanför dykförbudet.

Dykarna åker ner för linan, och när de kommer till botten får de syn på ett gammalt trävrak. Efter bara några minuter får de syn på ett stort antal champagneflaskor. Det är inte vilket vrak som helst, utan det beryktade champagnevraket. Reaktionerna blir starka och omedelbara.

Felaktig position
Senare under veckan samlas dykarna till ett krismöte. Resultatet av detta möte blir en skrivelse till landskapsregeringen där man går till hårt angrepp och menar att inte hela sanningen om champagnevrakets position kommit fram.

Läs hela artikeln i Ålandstidningen här:

http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=23254&iPage=1

Läs även artikeln från Nya Åland där uppgifterna dementeras:

http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=55148&news_instance=2Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Champagneprovning på Åland
Världens äldsta champagne funnen i Östersjön

Taggar:  Vrakskydd Vrakfynd Östersjön Champagnevraket
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Trampdriven ubåt

2010-07-30
Trampdriven ubåt
Franska ingenjörer på Rivieran har tagit fram en liten ubåt som drivs av att piloten trampar på pedaler, som i sin tur driver propellrarna som driver ..»

Populär dykplats hotad

2010-07-28
Populär dykplats hotad
Den mycket populära dykplatsen Ön Limhamn i Malmö hotas nu att grundas upp genom att kommunen vill fylla ut botten och göra den grundare, så att maxdjupet ..»

Wes Skiles död

2010-07-23
Wes Skiles död
Det var i onsdags den 21:a juli klockan 15 lokal tid under ett dyk i havet utanför Boynton Beach, Florida, USA, som den världsberömde dykaren Wesley C. ..»

Dykterminalen Malmö till salu

2010-07-22
Dykterminalen Malmö till salu
PRESSMEDDELANDE Företaget har varit etablerat i nuvarande form under 11 års tid och har en stor kundkrets samt attraktiva avtal med majoriteten av leverantörer. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »