Namn: Lösen:

Chasing M2 Pro Max - Undervattensrobot för proffsbruk

Publicerad den 20 juni 2022  (Läst 1 095 gånger.)

Chasing M2 Pro Max
Chasing M2 Pro Max

Utvecklingen bland fjärrstyrda undervattensfarkoster, ROV, går i rasande fart. Fram tills för några år sedan var en ROV inte något för gemene man då priser på över miljonen inte var ovanligt. Nu är prisbilden en helt annan och i takt med teknikutvecklingen så har användbara ROVar blivit tillgängliga för vanliga konsumenter.

Ett av de företag som legat i framkant i utvecklingen är kinesiska Chasing Innovation som har ett flertal ROVar i varierande prisklass. Den senaste i raden är dock ingenting för den med tunn plånbok, men trots att det är företagets nya flaggskepp så ligger den prismässigt långt under vad man för några år sedan fick hosta upp.

M2 Pro Max är främst avsedd för industriellt och professionellt bruk. För drygt 80.000 svenska kronor får man en fullspäckad undervattensrobot med bland annat följande egenskaper:

- Dykdjup till 200 meter
- Kamera som filmar i 4K samt tar bilder i 12MP
- Infällbar belysning på armar med totalt 8000 lumen
- Över 4 timmars brinntid och möjlighet till strömförsörjning via kabel
- Upp till 3 knops hastighet
- Upp till 5 tillbehör kan anslutas samtidigt, bland annat Sonar, vattenmätare mm.
Taggar:  ROV
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Korellrev förstörs för att utöka landningsplats i Maldiverna

2022-05-09
Korellrev förstörs för att utöka landningsplats i Maldiverna
På ön Maamigili så har arbetet med att utöka landningsbanor för flyg börjat och för att kunna konstruera dessa så har man börjat skapa en artificiell ..»

We Dive Karlstad AB går vidare i ny regi

2022-05-06
We Dive Karlstad AB går vidare i ny regi
We Dive Karlstad AB, som ligger Norra Strandgatan 7. We Dive Karlstad, tidigare känt som Dykmagasinet, startades våren 1997 och döptes om 2018. De ..»

Skytteren sanerad!

2022-05-01
Skytteren sanerad!
Vraket Skytteren ligger på 74 meters djup och var ett fartyg som skadades och subsekvent sänktes av sin egen besättning för att hålla den värdefulla lasten ..»
2022-04-30
Dykare avliden efter gruvdyk i Hofors kommun
Räddningstjänst är på plats med dykare efter att en i sällskapet slagit larm att en av dykarna inte lokaliserats. Kring 15.20 larmades polisen till ett ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »