Namn: Lösen:

Colona Divers i namnbråk

Publicerad den 28 juni 2008  (Läst 5 343 gånger.)

copycat?
copycat?

"Colona Divers" är ett välkänt namn bland dykare i sverige och om det är anledningen till att nystartade dykcentret "Colona Diving" tagit sig detta namn eller om det är slumpen tvistar man för närvarande om.

Colona Divers skriver i dag i en pressrelease:
Colona Divers har funnits i Egypten sedan 1977. Till en början bestod verksamheten av en enda båt, och endast ett fåtal gäster per år. Idag har verksamheten vuxit till att bestå av enheter i Sharm El Sheikh, Hurghada och El Gouna. Antalet anställda under högsäsong uppgår till cirka 100 personer. Den absolut största marknaden är Skandinavien med Sverige i täten. Under årens lopp har Colonas renommé och varumärke inarbetats i Sverige (och övriga delar av Norden) dels genom marknadsföring, men också genom goda vitsord från återkommande gäster.

Det har framkommit att oseriösa s.k. näringsidkare i Strömstad, Sverige har försökt dra nytta av detta goda renommé, och genom regelrätt varumärkesintrång och namnsnyltning plagierat namnet Colona Divers. Dessa personer har visat osedvanligt dåligt omdöme och moral, samt brist på etik. Allt detta har skett utan att tillfråga Colonas rättmätiga ägare.

Colona Divers har ingen som helst inblandning i denna verksamhet i Strömstad, och avsäger sig all form av ansvar för alla eventuella handlingar som dess ansvariga bedriver.

Niklas Funk
VD, Colona Divers


http://www.colona.com/
http://www.colonadiving.com/Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-06-28
Dykaren som omkom bröt mot rekommendationer
Vid lunchtid på lördagen den 31 maj larmades Kustbevakningen och Sjöräddningen till en plats nordost om Ölands södra udde efter att en dykare anmälts ..»

Gullan och Egon efterlyses

2008-06-27
Gullan och Egon efterlyses
I ringer står inristat "Gullan och Egon 20/4-1946". Troligen är ringens Egons då den är av större modell, en mansring. Ganska tunn och i guld låg den ..»

Aqualung återkallar Titan DIN-skruv

2008-06-27
Aqualung återkallar Titan DIN-skruv
Detta gäller förstasteg med ett serienummer som är lägre än 6062501 och där DIN-skruven är märkt "300 BAR MAX". Förstasteg med serienummer högre än 6062501 ..»
2008-06-27
Dykeribranschens säkerhet granskas
Även Svenska sportdykareförbundet har reagerat och kommer antagligen att göra en egen granskning med start i höst. Ett av fyra dykeriföretag har dålig ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »