Namn: Lösen:

Daladyket 2014

Publicerad den 8 september 2014  (Läst 1 771 gånger.)


Programmet bestod först av en föreläsning om Flodpärlmusslor i Västerdalälven, som var en programpunkt istället för dyk i älven, som inte var dykbar,

På lördagen var det gäddsafari i Storacksen, en insjö mitt inne i skogen. Inte så djupt, men vi fick se gäddor. Korvgrillning efteråt som det sig bör.

På eftermiddagen blev det ett sakletardyk i Östedaläven under Leksandsbron, där vi såg sjunkna båtar, cyklar, leksaker, kundvagnar och massor av annat bråte. Mares var där och vi fick prova på prylar ur deras sortiment, jag provade en väst.

Dykslingan är markerad med ett rep det var bra att hålla i, när strömmen blev för stark. Sikten var kanske två meter och lampa behövdes bitvis. Vi såg abborre och det lär finnas stor sik där också. En bra trappa och ledstång att hålla sig i vid nedgång. Aqwary var också där och visade sin dykdator.

Efter dyket var det korvgrillning och vi fick hemgjord äppelpaj. Sedan kvällspromenad i Leksand, som hade sin Kulturnatt. Lite mat och tidigt i säng.


Mer dimma på söndagens morgon och vi åkte ner till Ludvika där det var samling för nästa dyk vid Nyberget. Det är en gammal gruva som sakta men säker håller på att fyllas med ortens skrotbilar. Fast - det tar väl några decennier till.

Ett spektakulärt dyk, med hjälp av rep tar man sig ner till vattnet, och upp. Nanight var där och visade sina lampor.

Sista dyker i Silverbergs gruva, där deltog inte jag, hade turkosblått vatten och sedvanlig grillning efteråt.


Totalt var vi kanske ett tjugotal tappra som kom till Daladyket, varav de flesta dök. Ett evenemang värt att åka till. Mycket trevligt mottagande och full markservice före, under och efter dyken.Taggar: Daladyket
Av: Tommy Jarnbrink
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Vrakprat 2014 - programmet spikat

2014-09-06
Vrakprat 2014 - programmet spikat
För femte året i rad arrangerar Sjöhistoriska Museet och föreningen P2-Svenskt Vrakskydd ett gemensamt seminarium. Vrakseminariet "Vrakprat 2014" går ..»

Ny avhandlingar som 1600-talsvrak

2014-09-05
Ny avhandlingar som 1600-talsvrak
En marinarkeologisk avhandling om den holländska skeppstypen flöjt har nyligen publicerats. Det är arkeologen Niklas Eriksson som vid Södertörns Högskola ..»

Superkavitation möjlighet för uv-farkoster

2014-09-05
Superkavitation möjlighet för uv-farkoster
South China Morning Post (SCMP) skriver om ett genombrott för undervattensforskningen, där Harbin Institute of Technology har nått framgång genom att ..»
2014-09-03
Raketjakt i Lappland
1980 rapporterade ett turistande par att de såg en flygande farkost, ungefär 4 m lång och knappt en ½ m bred, landa och sjunka på sjön Nammajaure. Den ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »