Namn: Lösen:

Dalarös skeppsvrak blir kulturreservat

Publicerad den 27 augusti 2013  (Läst 3 052 gånger.)

PRESSMEDDELANDE
27 augusti 2013

- Att utveckla Dalarö är oerhört viktigt och strategiskt för besöksnäringen i såväl Haninge som hela Stockholms skärgård. Historiskt har Dalarö betytt mycket för svensk sjöfartshistoria och nu bildar vi ett marint kulturreservat där besökare kan dyka och uppleva historien under ytan. Ur ett historiskt perspektiv är det viktigt att vi vårdar de fartygslämningar som finns, bevarar dem inför framtiden och samtidigt gör dem tillgängliga och kan sprida kunskap om dessa, säger Alexandra Anstrell (M) ansvarig politiker för besöksnäringsfrågor i ett uttalande.

- Ledorden är att kunna bruka och bevara, därför bildar vi det marina kulturreservatet Dalarö skeppsvraksområde. Oreglerad dykning ger ledsamt nog skador reglerat däremot kan dykning bidra både till upplevelser och långsiktigt skydd, säger Peter Olevik Dunder (FP), ansvarig för skärgårdsfrågor

För mer information
Alexandra Anstrell (M)
Ansvarig politiker för besöksnäringsfrågor i Haninge
073-941 30 53
alexandra.anstrell @ haninge.se

Peter Olevik Dunder (FP)
Ansvarig för skärgårdsfrågor i Haninge
073-642 77 67
peter.olevikdunder @ haninge.seTaggar:  Vrakskydd Vrakfynd Vrak Östersjön Marinarkeologi Dalarövraket Dalarö
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Utställning om Mars på Västerviks museum

2013-08-17
Utställning om Mars på Västerviks museum
Invigning på Västerviks Museum lördagen den 31e Augusti. Utställningen är permanent och omfattar över 300 kvadratmeter utställningshall där bärgade föremål ..»
2013-08-15
En död i dykolycka i Gullmarsfjorden
Larmet kom strax efter klockan 22.00 på onsdagskvällen, skriver bohuslaningen.se. En man och en kvinna var ute och dök när mannen av någon anledning ..»

Skrotletartävling i Falu-Ån

2013-08-09
Skrotletartävling i Falu-Ån
Nu är det dags för vår skrotletartävling. Plats är Falu-ån som vanligt, dykplatsen ligger centralt. Och som vanligt är det mycket folk i rörelse under ..»

Diving Travel flyttar till Stockholm

2013-08-09
Diving Travel flyttar till Stockholm
PRESSRELEASE Sedan första augusti 2013 finns företagets kontor på adressen Hörnåkersvägen 6 i Täby. ”Flytten från Luleå till Stockholm ligger i linje ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »