Namn: Lösen:

Deepspot - Världens djupaste pool

Publicerad den 23 december 2020  (Läst 3 170 gånger.)

Foto: Irena Stangierska
Foto: Irena Stangierska

Djupdykning inomhus hör kanske inte till vanligheterna men i den nyöppnade poolen "Deepspot" har du möjlighet att nå 45,5 meters djup. Detta slår den italienska tidigare djupaste poolen, Deep Joy Y-40, som mäter 42,5 meter.

Poolen består av en större del som är 20 meter djup och på botten av denna finns ett schakt som möjliggör dykningar till 45,5 meter. Totalt rymmer poolen 8000 kubikmeter vatten och man garanterar en vattentemperatur på mellan 32-34 grader oavsett djup.

I direkt anslutning finns hotell och konferenslokaler och om du önskar kan du boka hotellrum som ligger under vattenlinjen och med fönster rakt in i poolen.

Priset för certifierade dykare ligger på mellan 425 - 500 kronor beroende på veckodag och tid.

https://www.deepspot.com/en/

Taggar:  Pooldykning
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny inloppsventil med elgenomföring från Santi

2020-12-15
Ny inloppsventil med elgenomföring från Santi
En uppdaterad version av SANTIs inloppsventil med elgenomföring är nu tillgänglig. Den nya ventilen tillåter att dykaren kan rotera ventilen 270 grader ..»

Ghost ships - Östersjöns okända historia

2020-12-10
Ghost ships - Östersjöns okända historia
I denna magnifika fotobok får vi följa med dykarna Jonas Dahm och Carl Douglas till de mest spektakulära vraken i Östersjön. Detta unika hav rymmer närmare ..»

Diving the Thistlegorm - Ny bok ute nu

2020-11-20
Diving the Thistlegorm - Ny bok ute nu
Vraket efter det engelskbyggda fartyget SS Thistlegorm är ett av de mest kända vrakdyken i världen. Fartyget var endast månader gammal när hon sänktes ..»

SSDF får ny förbundsstyrelse

2020-10-24
SSDF får ny förbundsstyrelse
PRESSMEDDELANDE Ni har väl inte missat SSDFs ny förbundsstyrelse? En förbundsstyrelse som har många nya idéer, -kommer ha ökad transparens och har en ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »