Namn: Lösen:

DK Masen rensade Falu-ån

Publicerad den 1 september 2008  (Läst 3 463 gånger.)


Några färre dykare än förra året, berättar Lars Erik Göstas, ansvarig för arrangemanget.
Under 1 timmes tid letade vi efter sådant som Faluborna gjort sej av med. Mycket flaskor, burkar och bråte plockades upp. Cyklar, cykelkorgar och kundvagnar hör också till sånt som bärgas.

Publiken kantade ån och var väldigt intresserade av det som drogs upp på land. En cykel hittade sin ägare direkt, som kunde cykla därifrån på den direkt efter han låst upp den.

Falu-ån är ganska grund och det blir snabbt dålig sikt med många dykare i samtidigt. Arrangemanget sker i sammanband med Falu-marknad och med hjälp av kommunen. Dykarklubben bjöd på fika och berättade samtidigt om sin verksamhet för intresserade besökare.Relaterade artiklar
Dykare rensar Skellefteälven på farligt skräp
Returstation under vattnet på Gulen Dykkesenter
Skrotjakt i Viskan

Taggar:  Skrotrensning Miljö
Lars Erik Göstas
Lars Erik Göstas

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-09-01
Bomber döljer sig under Vänerns yta
Försvarsmaktens röjdykare ombord på HMS Spårö ska lokalisera cirka 3 700 ton ammunition som dumpats i Vänern utanför Otterbäcken. – Vi ska fastställa ..»

SM i UV-foto avgjort

2008-08-30
SM i UV-foto avgjort
Backscatter IFF var arrangörsklubb och dykcentret Dyk-Leif var tävlingsbas. Tävlingsledningen bestod av Ingvar Eliasson (ordförande i UV-fotokommittén), ..»

Nya bilder på Poseidon Discovery MK6 rebreather

2008-08-29
Nya bilder på Poseidon Discovery MK6 rebreather
Under veckan har rykten florerat kring poseidons lansering av "Discovery"- rebreathern som gjort gällande att produktionen lagts på is. Nu släpper Poseidon ..»

Safaribåtarna i Röda Havet drabbas av höjda bränslepriser

2008-08-27
Safaribåtarna i Röda Havet drabbas av höjda bränslepriser
Marknaden är präglad av skarp konkurrens. Under 2007 fick safaribåtarna se hur driftskostnaderna höjdes med i genomsnitt 75 procent. Bränslepriserna fördubblades. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »