Namn: Lösen:

Dyka efter golfbollar - en lönsam aktivitet

Publicerad den 17 september 2008  (Läst 7 882 gånger.)

Rolf Nilsson är själv inte golfbollsletare. Den uppgiften sköter andra. Själv tar han emot stora partier av uppfiskade golfbollar från vattenhinder på eller invid banorna.

Rolf tvättar bollarna och då blir de till synes i nyskick. Sedan sorteras bollarna upp i respektive märken. Där ligger exempelvis Top-flite, Titleist, Pinnacle, Maxfli och Dunlop, Nike och Callaway i prydliga upplägg.

Det finns även damvarianter och bortsorterade bollar som kan vara lite slitna på någon sida och de säljs för en tredjedel av priset av de mera prima bollarna.

- Jag tar 3 kronor per boll för större partier, annars 3:50 kronor för partier om 100 bollar, säger Rolf och tillägger att de lägsta bollpriset han känner till i butik ligger på drygt åtta kronor. Då är de bollar han bjuder ut som regel av bättre kvalitet.

- Ofta handlar det om att dyka efter bollar och dykningarna är mest lukrativa vid banor i skärgårdsområdena eller i storstadsregioner där det är stor frekvens på banorna.

- Nu på hösten är vattnet klart och erbjuder god sikt. Då har bollplockaren något av sitt eldorado och de ska finnas exempel på dykare som under tre nätter plockat upp 15 000 bollar, berättar Rolf som hjälper till att sälja dem åt bekanta.

Läs vidare på:
http://www.dt.se/nyheter/mora/article351235.ece


Förlupna bollar tillhör klubben
praxis är att bortslagna bollar tillhör klubben, säger Lennart Sohlberg, ordförande i Mora golfklubb.
http://www.dt.se/nyheter/mora/article351922.eceMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-09-16
Sjöjungfruträffen 2008
Sjöjungfruträffen har arrangerats för 14:de året av tjejer från Sportdykarklubben Aquatic och LM Dyk och stafettpinnen har lämnats vidare till nya arrangörer ..»
2008-09-15
Oxygène öppnar på Teneriffa
Aqua-Marina öppnade för nio år sedan och har ett mycket gott rykte för god säkerhet och bra service. 2005 blev Aqua-Marina utsett till PADI IDC-center ..»
2008-09-15
Media uppmärksammar rapporten för RB80-olyckan
Se: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1246846 http://www.sr.se/cgi-bin/vastmanland/nyheter/artikel.asp?Artikel=2313477..»
2008-09-14
Simma som en delfin med hjälp av modern teknik
Lunocet är namnet på denna högteknologista fena som nu tagits fram av företaget Camillo components i usa. Fenan som tagit företaget sju år att utveckla ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »