Namn: Lösen:

Polis grep dykande koppartjuvar

Publicerad den 18 juni 2011  (Läst 3 541 gånger.)

Malmöpolisen hittade två misstänkta koppartjuvar och vad som tros vara deras blöta gömställe för stöldgods på fredagen.

Det hela började med att polisen stötte på två män, 43 respektive 33 år gamla, som klättrat upp tolv meter upp i en travers på en byggarbetsplats vid hamnen på fredagsmorgonen.

De båda männen är kända av polisen sedan tidigare i metallstöldsammanhang. Vid det här tillfället hade männen ingen stulen metall på sig och de fick lämna platsen.

Men polisen blev minst sagt förvånad när de stötte på samma duo igen ett par timmar senare när de larmades till klaffbron efter att vittnen sett någon simma rundor i vattnet. När polisen kom dit stod 43-åringen och 33-åringen på land men var försedda med simfötter, cyklop, dykkompass.

- När de hittades i traversen så var deras förklaring att de gillar att klättra. Nu förklarade de sig med att de gillar att dyka. Det var jättemärkligt alltihop, säger Malmöpolisens inre befäl Mats Attin.

Männens historia gick inte hem hos polisen. För brevid dem stod en Christianiacykel lastad med cirka 50 kilo, lagom blöt, koppar.

- Vi tror att de förvarat stulen koppar i vattnet och sedan när de får ihop en viss mängd kommer de dit och hämtar upp det, säger Mats Attin.

De två männen greps misstänkta för stöld alternativt häleri och fick följa med till stationen.

Läs vidare på:
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1498789/Polisen-bestulna-pa-20-kilo-stoldgods.html

Källa:
http://www.sydsvenskan.se/Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Juridik
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Mainau kan bli nästa vrak i Örsholmsälven

2011-06-17
Mainau kan bli nästa vrak i Örsholmsälven
Lennart Carlsson äger fiskefartyget Björg, som för många år sedan gick till botten i Örsholmsälven. Han har också varit ägare till fiskefartyget Mainau ..»
2011-06-17
Studie: Fiskar känner lidande
Jordbruksverket gav i fjol Nationellt centrum för djurvälfärd i uppdrag att utreda om fiskar kan känna lidande och smärta. Olagligt att agna med fisk En ..»

Dykare rensade skrot i Stockholms ström

2011-06-13
Dykare rensade skrot i Stockholms ström
En bra insats för miljön gjordes igår söndag, då dykare rensade skrot i Strömmen. Det var ett samarbete mellan Alpin & Dyksport, dyksällskapet Aquasport, ..»

Dubbla bagagevikten med Egypt Air

2011-06-09
Dubbla bagagevikten med Egypt Air
Nu kommer nämligen flygbolaget Egypt Air att tillåta dubbelt så mycket bagage mot tidigare, du kan alltså checka in två väskor på 23 kilo styck när du ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »