Namn: Lösen:

Dykare, Ett annorlunda liv, ny bok i handeln

Publicerad den 26 februari 2020  (Läst 1 614 gånger.)

Dykare, Ett annorlunda liv

Författaren sammanfattar boken så här:

Min dykning började hösten -83 i form av en sportdykarutbildning, vi fick då lära oss grunderna i en bassäng för att sedan till våren prova våra vingar utomhus i västkustens salta böljor.

Under dom följande femton åren så blev det mycket dykning med en dykarklubb som jag senare blev instruktör i, alltifrån vrakdykning utmed ostkusten samt rekreationsdykning i Norge, Spanien och Thailand och på svenska västkusten, samtidigt började jag även utföra små dykuppdrag åt kommuner och brandkår.

De hade vid den tiden inga egna dykare utan hyrde då in sådana som mig och några till. Kommunernas uppdrag bestod oftast i inspektioner av sjökablar och ledningar samt en hel del vattentorn och dricksvattenreservoarer runt om i landet.

Polis och brandkår ringde när en incident hade inträffat och det skulle bärgas båt men även vid sjöolyckor, även olika kraftverk var i behov undervattensarbeten då och då.

Jag skulle senare hamna i bygg och anläggningsbranschen som dykare, och egenföretagare som runt om i Sverige och på olika bygg och dykföretag under dom kommande 25 åren.

Jag medverkade också i S.Y.R. (Sveriges Yrkesdykares Riksförbund) till ett nytt yrkesbevis samt en helt ny grundlön för anläggningsdykarbranschen.

Boken löper fram genom åren 1983 till 2016 och skildrar ett ganska gediget intresse och en hobby som växte fram till ett yrke som till dags datum har hållit i 36 år, och kanske fortsätter lite till.

Boken kan beställas via:
https://www.bod.se/bokshop/dykare-torbjoern-andersson-9789178517855

Inbunden bok
200 sidor
ISBN-13: 9789178517855Taggar:  Böcker
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Erfarna dykare sökes till projekt Rena Mälaren

2020-02-24
Erfarna dykare sökes till projekt Rena Mälaren
2019 startades projekt Rena Mälaren och hittills har man bärgat: - 7 ton båtbatterier - ca 100 elmopeder - ytterligare 14 ton av övriga sopor Arbetet ..»

Hotell Lysekil satsar på dykare

2020-02-06
Hotell Lysekil satsar på dykare
Att både bo billigt och att kunna förvara och torka sin dykutrustning på ett smidigt sätt är ofta knepigt men på västkusten har nu Hotell Lysekil tagit ..»

Boksläpp -

2020-01-22
Boksläpp - "Route of Death"
30 januari 2020 kommer att vara 75-årsjubileum för den enskilt största havskatastrofen. Wilhelm Gustloff, ursprungligen ett tyskt passagerarfartyg, omvandlades ..»

Dykare räddad från gruva

2020-01-20
Dykare räddad från gruva
Fyra personer dök i den gamla gruvan då en av dem tappade bort sig. Fyra enheter från räddningsverket skickades till platsen. Räddningsverket larmades ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »