Namn: Lösen:

Dykare fann skatt på Scillyöarna

Publicerad den 30 oktober 2011  (Läst 3 395 gånger.)


Dykarna på brittiska Scillyöarna var ute på en marinarkeologisk undersökning när de fann en skatt. Dock ingen skatt med arkeologiskt värde trots att den innehöll många mynt. Man hade nämligen funnit en sportväska med både sedlar och mynt av aktuell valör. Fyndet var den stulna kyrkokollekten från kyrkan i Bryher i augusti tidigare i år. Fyndet är nu överlämnat till polisen som utreder ärendet.

Läs mer:
http://archaeologicalnews.tumblr.comTaggar:  Marinarkeologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-10-30
Yrkesdykare dog när fartyg sjönk
Det iranska dykerifartyget Koosha 1 sjönk torsdagen den 20:e oktober 22 km utanför Irans kust på väg till södra delen av gasfältet Pars. Ombord fanns ..»

Sovjetisk ubåt funnen utanför Japan

2011-10-30
Sovjetisk ubåt funnen utanför Japan
I början av det Kalla Kriget skedde en hemlig konfrontation mellan den Sovjetiska och Amerikanska flottan utanför Japan. I bataljen använde amerikanarna ..»

Odyssey Marine Exploration fann silverskatt

2011-10-30
Odyssey Marine Exploration fann silverskatt
http://www.youtube.com/watch?v=Wz8cXmh6QNo I februari 1917 hade Mantola med hemmahamn Glasgow varit i drift i mindre än ett år efter sjösättningen, ..»

Information om minor och ammunition

2011-10-25
Information om minor och ammunition
Försvarsmakten vill upplysa dykare och sjöfolk om riskerna kring upphittad ammunition och sprängmedel. Försvarsmakten, Kustbevakningen och Rikspolisstyrelsen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »