Namn: Lösen:

Dykare hjälper musslor

Publicerad den 13 juni 2007  (Läst 2 247 gånger.)

flodpärlmussla
flodpärlmussla

Dykare rensar Vassara älven från skrot och en viktig anledningen till älvstädningen är att skydda den utrotningshotade flodpärlmusslan. Redan på 1700-talet då flodpärlmusslan fiskades intensivt på grund av sina pärlor kom de första rapporterna om hotet mot musslan.

Musslan är fridlyst sedan 1955 i Norrbotten och kan bli mycket gammal. Det äldsta exemplaret hittades i Pärlälven i Jokkmokkskommun år 1998 och den var 278 år gammal.

-Vi från Midnattsolsdykarna vill göra en räddningsaktion, vi måste tänka på vad vi gör med vår miljö. Vad håller vi människor på med, bara grisar och grisar ner. Någon får ta stryk för det och det är flodpärlmusslan, som finns mitt i Gällivare, säger Andreas Johansson till P4 Norrbotten.

Nyheten är publicerad i samarbete med tidningen DYK.
http://www.dykmag.net/Relaterade artiklar
Giftigt ämne i musslor på västkusten

Taggar:  Musslor
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2007-06-08
Sex dykare ska bo två veckor under vattnet
Experimentet är en fortsättning på en undersökning som påbörjades 2005 om hur kroppen påverkas under tryck. Det 14 dagar långa experimentet innebär ett ..»
2007-06-08
Östersjöstiftelsen satsar på bättre sikt
Lyyns algoritmer rensar i realtid bort dis, rök och annat som skymmer sikten i bilder och video. Företaget släppte sin första produkt i november och ser ..»

Dyka under Eifeltornet?

2007-06-07
Dyka under Eifeltornet?
Det är ett dussintal dykinstruktörer som för tillfället erbjuder dykning vid tornet. Något spännande dyk är det dock inte för den erfarne dykaren. Poolen ..»

Titanics systerfartyg Britannic blir turistatraktion?

2007-06-07
Titanics systerfartyg Britannic blir turistatraktion?
Gruppen har som mål att låta utvalda grupper få besöka vraket under organiserade "turistformer" och bygga ett museeum utanför greklands huvudstan Athen. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »