Namn: Lösen:

Dykare kan skrämma bort mantor

Publicerad den 1 november 2010  (Läst 2 970 gånger.)


På Baa-atollen så finns en mycket populär dykplats som heter Hanifaru, och trots att det finns regelverk för hur många dykare och båtar som får besöka platsen samtidigt, så efterlevs inte reglerna och nu varnar man för att detta kan leda till att mantorna skräms bort från platsen.

Man har tidigare rapporterat upp till 250 mantor runt Hanifaru, vilket har lett till ökande besökstal och man kan nu istället se över 200 dykare och snorklare i vattnet samtidigt. De maldiviska myndigheterna har uppmärksammat problemet, men regleringen ligger efter i den ökade turistströmmen som har ändrat förutsättningarna på relativt kort tid.

Läs mer:
http://www.divemagazine.co.uk/news/latest-news/5327.html
Taggar:  Marinbiologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Nya vrakfynd i centrala Stockholm

2010-11-01
Nya vrakfynd i centrala Stockholm
Under pågående muddringsarbeten vid Strömkajen utanför Grand Hôtel på Blasieholmen i Stockholm, så har man fått upp vrakdelar, och marinarkeolog Jim Hansson ..»

Dykare drogs ner till 90 m djup av fisk

2010-10-27
Dykare drogs ner till 90 m djup av fisk
Sportdykaren Ramir Te var på dykresa den 23:e oktober och befann sig på 24 m när en tonfisk fastande i hans dykutrustning och drog honom med sig. Ramir ..»

Dykare fick skadestånd efter att ha glömts i havet

2010-10-27
Dykare fick skadestånd efter att ha glömts i havet
Daniel Carlock Friday glömdes i vattnet under en dykutfärd 2004 när dykbåten for iväg till nästa dykplats. Där registrerade dykguiden att han både gick ..»

Halcyon HDV14 scooter

2010-10-22
Halcyon HDV14 scooter
Detta har lett till utvecklingen av två skotrar som ska representera en överlägsen kombination av prestanda och tillförlitlighet samt en bra balans mellan ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »