Namn: Lösen:

Inget brott då sportdykare omkom 2003

Publicerad den 31 januari 2006  (Läst 2 222 gånger.)

Även hovrätten ogillade åtalet mot en dykledare som ledde en dykövning i Marstrandsfjorden i april 2003, då en av de deltagande sportdykarna förolyckades.

Dykledaren, som även förde befälet på följebåten, hade åtalats för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Sportdykaren omkom när han var under uppstigning och träffades i huvudet av båtens propeller.

Den avgörande frågan i domstolarna var om båten legat för nära dykområdet och därmed vållat sportdykarens död, som åklagaren påstod. Eller om tillräckligt säkerhetsavstånd hållits, som 29-åringen hävdat.

Bägge domstolarna gick på 29-åringens linje.


http://www.sr.se/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=782535Relaterade artiklar
Dansk dykare åtalas för parkamrats död
Dykinstruktör inte ansvarig för elevs död

Taggar:  Juridik
Mats Horngren
Mats Horngren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2006-01-31
Amatördykare hjälpte räddningstjänsten
Traktorföraren hittades av en privatperson drygt 90 minuter efter olyckan. Han återupplivades men avled senare på kvällen på sjukhus. Mannen skulle ploga ..»
2006-01-31
Krockat tankfartyg misstänks läcka kemikalier
Ett tankfartyg lastad med kemikalier krockade tidigt under tisdagen med ett lastfartyg i Engelska kanalen, uppger Reuters. Det 8 000 ton tunga tankfartyget ..»
2006-01-26
Dykledare åtalade för vållande till dykolycka
HÄGGHULT. Två skånska dykledare åtalades på torsdagen misstänkta för vållande till annans död efter olyckan i Hägghult utanför Lönsboda i december 2004. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »