Namn: Lösen:

Dykare räddad efter 3 dygn i vattnet

Publicerad den 9 februari 2006  (Läst 2 456 gånger.)

Robert Hewitt, 38, en dykare från Nya Zeeland räddades efter att ha drivit i öppet vatten i över 72 timmar. På torsdag morgon lokal tid sa han att han inte hade klarat det mycket längre.
--------------------------------------------------------------------------------
"Roberts överlevnad är ett mirakel"
--------------------------------------------------------------------------------

- Ärligt talat, med de hallucinationer jag hade, speciellt i går, trodde jag inte att jag skulle överleva i natt, säger Hewitt till en radiostation från sin säng på Wellingtons sjukhus.
Den förre marinkårsdykaren hade inget vatten och bara en kräfta och fyra småfiskar att äta som han fångat i sin dykarväska. Mot slutet av detta eldprov så började hallucinationerna komma.
- Jag trodde ett tag att jag var hemma och började ta av mig min utrustning, säger han till radiostationen.
Hewitt hittades flytande 500 meter utanför Mana Island på onsdagen av två marindykare. Han var väldigt uttorkad och mycket kall. Allt han hade på sig var underdelen av sin dykarutrustning.
- Jag måste säga att jag trodde att jag skulle dö av törst. Men så började jag tänka på de svältande barnen som inte har något att dricka alls. Jag intalade mig psykiskt att jag också skulle klara mig, tillägger Hewitt.
Hans bror Norm Hewitt, tidigare spelare i Nya Zeelands All Blacks rugbylag, sa att familjen samlats på måndagen för att be. Familjen, som är delvis Maorier, bad till Tangaroa - Maoriernas havsgud.
-Roberts överlevnad är ett mirakel, sa Norm på torsdagsmorgonen. - Det kommer bli förtjusning, mycket tårar, mycket böner och det är mycket som kommer att hända, tillade Norm.

Källa: Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,775552,00.htmlLinda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2006-02-08
Dykledare åtalas efter dödsolycka
Bohusläningen Onsdag 8 Februari 2006 11:03 STRÖMSTAD: En 35-årig dykledare åtalades på onsdagen vid Uddevalla tingsrätt för vållande till annans ..»
2006-02-05
Försökspersoner sökers för tester
Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) avdelningen för försvarsmedicin söker friska försökspersoner i åldern 18-40 år. I slutet av februari och början ..»
2006-02-03
Fartyg med över 1400 ombord försvunnet i Röda Havet
Ett fartyg med över 1400 människor ombord har försvunnit i Röda havet. Flera kroppar ska ha setts flyta i havet och en livbåt med tre personer i har siktats. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,773051,00.html Diskutera: ..»
2006-02-03
Kanadensisk helikopter störtade utanför Anholt.
En kanadensisk Sea King-helikopter störtade på torsdagskvällen i Kattegatt nordväst om ön Anholt, uppger danska sjöräddningens operativa kommando (SOK). ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »