Namn: Lösen:

Dykare räddad från gruva

Publicerad den 20 januari 2020  (Läst 2 819 gånger.)


Fyra personer dök i den gamla gruvan då en av dem tappade bort sig.

Fyra enheter från räddningsverket skickades till platsen. Räddningsverket larmades till platsen klockan 15.20 på torsdagen och man hade beredskap ovan jord eftersom gruvan var för djup för räddningsverket.

Räddningsverket fick syn på dykaren kvart i fem på eftermiddagen. Det dröjde sedan flera timmar innan man kunde få upp dykaren till ytan. Det här för att inte drabbas av dykarsjuka.

Verksamheten vid den gamla gruvan lades ned 1960. Nu är platsen populär året runt bland dykare.

Källa:
https://svenska.yle.fi/artikel/2020/01/16/dykare-forsvann-efter-dykovning-i-gammal-gruva-i-ylojarvi-hittades-vid-liv-efter

Mer info:
https://www.hbl.fi/artikel/raddningen-av-den-forsvunna-dykaren-i-ylojarvi-vantas-paga-i-timmar/Taggar: Gruvdykning Dykolycka
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Nya undervattenshus för GoPro och DJI Osmo Action

2020-01-03
Nya undervattenshus för GoPro och DJI Osmo Action
Det dyker upp fler och fler undervattenshus till populära och relativt billiga actionkameror och ett av de senare är från tyska "T-Housing". Här satsar ..»

Breaking surface - Kommande svensk film med dyktema

2019-12-19
Breaking surface - Kommande svensk film med dyktema
Systrarna blir helt avskurna från omvärlden när deras utrustning begravs och det blir en dramatisk kamp för att rädda den som råkat illa ut. Filmen ..»

Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg

2019-12-07
Cypern satsar på dykturism, sänker fartyg
Sänkningen är en del av den Cypriotiska satsningen på att locka dykare till ön. Det nysänkta dykmålet ligger knappt en timmes båtfärd från det, i dykkretsar, ..»

Dykloppis i Göteborg 12e December

2019-11-13
Dykloppis i Göteborg 12e December
Kom in i värmen och fynda god och prisvärd dykutrustning eller mingla med alla trevliga dykare. Närvaro och försäljning på eventet är gratis och alla ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »