Namn: Lösen:

Dykare rensar Stockholm

Publicerad den 21 januari 2009  (Läst 3 046 gånger.)


Fastighetsbolaget Gyllenforsen som bland annat äger Katarinahissen avsätter varje år intäkterna från hissen under december månad till ett lokalt projekt som främjar miljö, socialt och etiskt ansvarstagande. Förra året delades 100 000 kronor ut till Söderandan, vars buss Söderandanbussen åker runt i stadsdelen och hjälper missbrukare.
Men i år ska pengarna alltså gå till skräpdyk. Stiftelsen Håll Sverige Rent ska genomföra projektet tillsammans med utvalda dykklubbar i Stockholm. Syftet är att åskådliggöra nedskräpningen i stans vattendrag. Vid tidigare skräpdyk har man tagit upp flera ton cyklar, bildäck, bilbatterier och kundvagnar. Man har till och med fiskat upp narkotika.
– Nedskräpningsfrågan blir allt viktigare, i synnerhet för storstäderna vilka kan dras med 100-tals miljoner kronor i kostnader för upplockning av skräp varje år. För att komma till rätta med problemet är det viktigt att visa stockholmarna även det som annars är dolt under ytan, säger Joakim Brodahl, projektledare för Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på:
http://www.dykmag.net/Relaterade artiklar
Dykklubb hjälper till att rensa åbotten
Mjölby Divers plockade skrot i Svartån
DK Masen rensade Falu-ån
Skrotjakt i Viskan
Dykare rensade Storsjöns botten

Taggar:  Skrotrensning Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykare med änglavakt

2009-01-21
Dykare med änglavakt
Men redan efter någon meters fall hakade korgen fast i en balk. - Vid fallet hängde jag halvvägs ut ur korgen med benen inne, men efter någon meters ..»

Oxygene öppnar i Finland

2009-01-16
Oxygene öppnar i Finland
Butiken öppnar under mars månad, men redan om några veckor kommer Jan Komaro och Tommi Nieminen som ska driva butiken att ha en Oxygenemonter på båtmässan ..»

PADI Nordic Industry awards 2008

2009-01-13
PADI Nordic Industry awards 2008
För att erhålla denna prestigefulla hedersbetygelse måste såväl center som medlem ha gjort något exceptionellt för den Nordiska dykningen. 2008 års utmärkelser ..»

Dykare riskerar sex års fängelse för vrakplundring

2009-01-12
Dykare riskerar sex års fängelse för vrakplundring
De fyra dykarna ska enligt åtalet år 2002 ha dykt och olagligt bärgat värdeföremål som guld och diamanter från ett fartygsvrak utanför spanska kusten. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »