Namn: Lösen:

Dykare saknas efter olycka i Stockholm

Publicerad den 7 december 2009  (Läst 4 845 gånger.)

Olyckan inträffade när en dykklubb dök vid ett vrak i Ramsmoraviken i närheten av Djuröbron i Värmdö vid kvart över fyra på lördagseftermiddagen.

- Ett dykpar fick något problem där nere och steg upp för fort, säger Mats Rinman, räddningsledare vid Sjöräddningscentralen, till TT.

När dykarna kom upp till ytan lyckades dykledare få upp en person ur vattnet medan den andre sjönk till botten medvetslös.

I sökandet efter den försvunne användes bland annat dykare och båtar. Det anordnades också en skallgångskedja längs stränderna vid olycksplatsen för att se om han kunnat ta sig i land på egen hand.

- Räddningsinsatsen är avslutad och man har inte kunnat hitta något, sade Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar, till TT vid halv åtta på kvällen.

Den skadade dykaren fördes till Karolinska universitetssjukhuset med ambulanshelikopter. Sjukhusets presstjänst uppgav på kvällen att han hade fått lindriga skador.Relaterade artiklar
Dykare omkom i Norge
Dyktillbud vid rekordförsök
Försvunna dykaren hittad död
Saknad dykare på Värmdö
Dykare försvann i Gullmarsfjorden
Dykolycka vid Ornö
Tillbud vid gruvdykning i Långban
Man förd till Köpenhamn efter dykolycka
Dykolycka utanför Vinga, Klåveskär
Fransk dykare dödad av haj i Röda havet.

Taggar:  Dykolycka
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2009-12-04
Dyktillbud vid rekordförsök
I går kväll gjorde Umeå Dyksällskap ett dyk vid ett stenbrott utanför Umeå. Men det höll på att sluta riktigt illa då en av dykarna simmade vilse under ..»
2009-12-01
dykarna.nu firar 10 år på nätet!
dykarna.nu startades hösten 1999 som den första communityn för dykare i skandinavien. Målet för grundarna var att skapa en plats på nätet där man kunde ..»

Jättemaneter förödande för japansk fiskeindustri

2009-12-01
Jättemaneter förödande för japansk fiskeindustri
Manet arten Nomuras kommer från Gula Havet, och finns normalt inte utanför Japan. Men nu har de för tredje gången sedan 2005 kommit upp i vattnet utanför ..»

Oxygene goes Bali

2009-11-29
Oxygene goes Bali
Oxygene Bali har specialisterat sig på landbaserade dykutfärder runt ön, där man får uppleva dess akvatiska skönhet och rika biotop. Den indonesiska ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »