Namn: Lösen:

Dykare saknas utanför Marstrand

Publicerad den 9 april 2003 

En dykolycka inträffade idag vid Marstrandsön utanför Göteborg. En fritidsdykare slog huvudet i propellern på båten de var ute med och sjönk på 30 meters djup.
Räddningstjänsten tror inte att mannen längre är vid liv.
- Luften beräknas ha tagit slut vid 12.30, det vill säga innan vi ens hade fått in larmet, säger räddningsledaren vid Sjöräddningscentralen i Göteborg till aftonbladet.se.
Sällskapet som dykaren var ut med försökte rädda mannen men det misslyckades och han sjönk enligt sjöräddningen på 30 meters djup.
- De tappade honom och så sjönk han. När de såg honom andades han fortfarande.
Larmet kom in till Sjöräddningscentralen Göteborg vid 12.40 från dykbåten som befann sig vid Skallens fyr på Marstrandsön.
Ett stort spaningspådrag inleddes med dykare från kustbevakningen och räddningstjänsten, helikopter, lotsbåt och brandbåt. Mannen hade vid 17.20 ännu inte hittats och räddningsförsöket avbröts då. Ärendet överlämnades till polisen.

källa: AftonbladetAv: Henrik Röste
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2003-03-11
150 personer besökte dykarna.nu´s dykpub i Stockholm
Kvällens gick i kvinnornas tecken, vad passar bättre på internationella kvinnodagen? Vi lanserade vår nya tjejtröja och nästan hela partiet gick åt. ..»
2003-03-07
Dykare söker efter asteroid i Västersjön, Jämtland
Ett stort hål i den metertjocka isen förbryllar befolkningen uppe vid Västersjön i Jämtland. Nu har dykare kallats in för att hjälpa till att lösa ..»
2003-03-05
Scandinavian Scuba Divers i konkurs
Den tidigare dykskolan Scandinavian Scuba Divers i Stockholm har försatts i konkurs. Detta enligt dagens DN. ..»
2003-03-03
1.000.000 + ATH
Nu har dykarna.nu sidan besökts över en miljon gånger sedan starten hösten -99. Fantastiskt kul tycker vi som arbetar med sidan. Som grädde på moset ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »