Namn: Lösen:

Dykare utforskar gruva

Publicerad den 18 oktober 2010  (Läst 5 950 gånger.)

Tuna Hästberg
Dykare utforskar gruvan. Foto: Baggbodykarna

Daniel Karlsson från Baggbodykarna är med och arrangerar dykveckan som börjar i dag.

– Vi ska prova med att ta oss ner på 200 meters nivån i gruvan. Där finns verkstad, matsal och platser där gruvarbetarna kunde sova efter maten. Det ligger på 114 meters vattendjup och vi har aldrig dykt där förut.

Men det är inte bara nöjesdykning de ägnar sig åt, när de är i gruvan dokumenterar de vad de ser med hjälp av två filmteam och ett fototeam som kan arbeta under vatten.

På frågan om vad som är det roliga med att dyka i gruvor svarar Daniel Karlsson:
– Det är mycket upptäckarglädjen och att få uppleva den här historien igen, det ska bli otroligt spännande.Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Tuna Hästberg Gruvdykning
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2010-10-18
Svensk dykning uppmärksammad i Dagens Industri
Bytte finansvärlden mot grottdykning 2010-08-19 06:09 Lena Ericson hade ett bra jobb i finansvärlden men tröttnade på det inrutade livet och karriärstressen. ..»

Drömmen om en dykpark i Vättern

2010-10-15
Drömmen om en dykpark i Vättern
Eric Nordevall är ett av vraken som ingen får se. Hon är belagd med dykförbud sedan augusti 1999. Hon hade utsatts för flera plundringar och plundringsförsök, ..»
2010-10-13
Förlist krigsfartyg undersöks
I våras lokalicerades vraket som tros vara linjeskeppet som exploderade och sjönk 1793. Är det linjeskeppet Dygden är det i så fall det enda skepp ..»

Premiär för filmen TILL HAVET

2010-10-11
Premiär för filmen TILL HAVET
Natan bor med sin mamma i Italien, men får åka och hälsa på sin pappa i det förtrollande vackra Banco Chinchorro i Mexikanska Golfen, ett av världens ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »