Namn: Lösen:

Dykarna.nu besökte dykexpo 2002

Publicerad den 11 mars 2002 


Båtmässan var välbesökt denna Lördagseftermiddag. Vi blev hänvisade till Älsjö station för att överhuvudtaget ha en chans att hitta parkering, ett besked som vi ignorerade och gav oss i
stället in i kampen om de få platser som trötta båtentusiaster lämnade efter sig.
Efter 20 minuter och efter att nästan hamnat i handgemäng med en annan bilist så var bilen parkerad och vi på väg in till mässan.

Nytt för i år är att ingen försäljning får ske inne på dykexpo utan de butiker som vill driva försäljning får stå i stora mässhallen.
"Vi tar emot beställningarna här och sedan skickar vi produkterna gratis till kunderna efter mässan" säger Veronica Fiala på 123Dyk. Vi skulle aldrig haft råd att ha två montrar på det sätt som de större butikerna har löst försäljningsförbudet".

Mässan är fortfarande platsen att göra fynd på.
"Vi är tvungna att sänka priserna fortsätter Veronica. Det är tragiskt att vi ska behöva skänka bort produkter till inköpspris för att kunna matcha montern mitt emot. Ett par Avanti Quattro fenor kostar idag 750 kronor mot ordinarie 1395. Det är helt emot våra principer att dumpa priset på kvalitetsprodukter men vi har inget val".

Och nog säljs det dykutrustning som tidigare år. I Åkersberga dykskolas monter får vi knappt en stund över för en kort intervju, här skrivs det på avbetalningspapper. "Vi har handlat utrustning för närmare 70.000:-" säger ett leende par.

Resor
Resebranschen visar upp några nya intressanta resmål på marknaden. Oxygene stoltserar med ett nytt dykcenter på Åland.
"Vi tror att Åland kommer att bli sveriges svar på Narvik" säger Henrik. Åland har en mycket restriktiv syn på dykning och alla vrak är otroligt välbevarade".

SALT´s monterhjärta består av en laptop som visar dykcentret i Kungshamn. På bilderna ser det inbjudande ut och priserna håller en bra nivå.
"Vi kommer från och med efter mässan att börja köra organiserade utfärder till Amasis och Antares" säger Anders Nykvist. De kommer framföras av lokala fiskare som har all behörighet som krävs.

Kläder
Vi blir tipsade om Forth Elements monter som står ute i den större hallen och vi blir positivt överaskade av deras sortiment som består av allt från våtdräkter och underställ till t-shirts. Det som skiljer Forth Elements produkter från det mesta på marknaden är att kläderna är riktigt snygga.
"Are you the guys who rented Kvarnen yesterday?" undrar en av killarna i montern. "It was one hell of a party!" fortsätter han, och vi kan inte annat än att hålla med.


Så är besöket på mässan över för vår del. Vi konstaterar att den fortfarande är den krängarmarknad som den brukar vara och avsaknaden av produktnyheter är en besvikelse. Undertecknad fyndade en tröjja för hundra kronor men i övrigt så fick plånboken vara kvar i fickan detta år.Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2002-03-10
Två personer i dykolycka utanför Stockholm
En dykolycka skedde i dag på Vindö utanför Stockholm. Två personer har transporterats i helikopter till sjukhus. En dykskola höll under söndagsförmiddagen ..»
2002-03-05
Filippinska fiskare räddade svensk dykare
Svensk dykare försvunnen på Filippinerna En svensk dykare saknas sen i går utanför paradisön Semirara i Filippinerna. Ett stort räddningspådrag ..»
2002-03-03
Suunto lanserar uppföljare till Vyper
Suuntos dykdator Vyper har länge varit bland de främsta av dykdatorerna på marknaden. Nu kommer uppföljaren, VYTEC. Vytec är en vidareutveckling av Vyper. ..»
2002-02-28
Läs i kalendern om aktiviteter på Dykmässan
I helgen börjar Dykmässan på Älvsjömässan i Stockholm. Bland aktiviterna kan nämnas rekordförsök i att hålla andan, seminarier om teknisk dykning, skatter ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »