Namn: Lösen:

Dykbåten Galten i Narvik får ny ägare

Publicerad den 22 mars 2018  (Läst 6 241 gånger.)

Nya ägaren Erik Stennert med Kaj Hynynen
Nya ägaren Erik Stennert med Kaj Hynynen

När tyskarna 1940 intog Narviks hamn visste man föga om det kommande sjöslag som skulle ske i den lilla norska hamnbyn, men efter några intensiva dagar hade hamnen och närområdet förvandlats till ett enormt slagfält med flertalet skepp som förlist efter det följande sjöslaget. Platsen har sedan dess varit ett populärt mål för dykare och en av de operatörer som funnits på platsen ägarna till dykfartyget Galten.

Nu lämnar den senaste ägaren Kaj Hynynen över kaptensmössan till nya ägaren Erik Stennert. Erik planerar under våren att göra omfattande renoveringar på dykbåten och har även planer för att utöka faciliteterna med en hissanordning för att dykare på ett bekvämt sätt ska kunna komma upp på fartyget efter dykning.Taggar:  Narvik
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

MPS Nordic - Ny distributör av gasboostrar

2018-03-20
MPS Nordic - Ny distributör av gasboostrar
Du Italienska boostrarna från MPS distribueras sedan årsskiftet i Norden av uppsalabaserade företaget Forkyas som nu även har MPS Nordic under sin verksamhet. ..»

Garmin Descent MK1 dykdator / Klocka

2018-03-19
Garmin Descent MK1 dykdator / Klocka
Modellen heter Descent MK1 och är en fullmatad dykdator med stöd för både Nitrox och Trimix. Förutom dykfunktioner får man tillgång till ett flertal olika ..»

Dykmässan firar 5år i helgen

2018-03-13
Dykmässan firar 5år i helgen
PRESSRELEASE DykMässan fyller 5 år! Till Nacka Strand tar det tar inte mer än tio minuter från Stockholms Centrum. Prova-på-dyk finns för alla från ..»

Expedition Bjurälven 2018 har startat

2018-03-12
Expedition Bjurälven 2018 har startat
Nytt för i år är att det är ett stort fokus på inloppsgrottan, den del av grottsystemet där Bjurälven försvinner ner under jord. Dykning görs också vidare ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »