Namn: Lösen:

Remiss ang. dykförbud vid Abborrkroken, Sthlm

Publicerad den 22 februari 2005  (Läst 2 409 gånger.)

Än en gång är en av Stockholms flitigast använda dykplatser i fara.

Länsstyrelsen i Stockholm har skickat ut en remissförfrågan ang. Abborkrokens villaägarförenings förfrågan om dykförbud vid vattenområde vid Vindöström i Värmdö kommun.

Svenska Sportdykarförbundet önskar att komma i kontakt med personer som är bekanta med området och kan framföra fakta rörande dykning och dykare i området.

Som underlag för sin ansökan anger villaägarföreningen att förhållandena i området med frekventa besök av dykare med fordon, ej är acceptabla. En i området förlagd småbåtsbrygga är svår att komma till med båt pga dykare i vattnet. Abborkroksvägen med vändplan är ej dimensionerad för det omfattande antalet fordon dykare har fört med sig. Dessutom använder dykare naturområdet som toalett. Föreningen ifrågasätter även lämpligheten att tillåta dykning i farleden Vindö strömmar som anges vara en trång passage för båttrafiken.

Remiss skall vara insänt till Länsstyrelsen senast den 7 mars.

Diskutera
https://www.dykarna.nu/forum/remiss-ang-dykforbud-vid-abborrkroken-sthlm-141699/Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2005-01-27
Åtal för dyksolycka ogillas
Åtalet ogillades mot den 29-årige dykledare som ledde en dykövning utanför Marstrand i april 2003 då en av de medverkande sportdykarna förolyckades. 29-åringen, ..»
2005-01-21
Oxygéne-center nr 14 har sett dagens ljus
På västkustens pärla, Hönö, en halvtimmes färd västerut från Göteborg öppnar Oxygène Hönö i påsk. På programmet finns ett utfärdscenter som erbjuder ..»
2005-01-20
Mares och Dacor återkallar datorer
Följande pressmeddelande berör inte de enheter som CBM Produkter AB har sålt i Norden. -------------------------------------------------------- URGENT ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »