Namn: Lösen:

Dykförbud på Zenobia

Publicerad den 1 mars 2012  (Läst 4 766 gånger.)

Zenobia

Anledningen till dykförbudet, som utfärdats av hamnmyndigheten i Larnaca, är en dykolycka som ägde rum 2010 där en 33-årig dykare omkom. Kvinnan hittades livlös i Zenobias maskinrum och nu har familjen till den förolyckade hotat med att stämma hamnmyndigheten då de anser att de är ytterst ansvariga för olyckan.

Det finns ett flertal dykcenter på Cypern och Zenobia är den populäraste dykplatsen för många dykturister. Nu är man rädd att stora delar av dykindustrin på ön kommer att drabbas hårt av förbudet.

Sedan 1980 då fartyget förliste har totalt 5 dykare fått sätta livet till under dykningar på det populära vraket. Trots detta anses dykplatsen som säker av utfärdsarrangörerna i området. Vraket besöks årligen av tusentals dykare, hur det blir framöver är nu osäkert.

Källa:
http://www.cyprus-mail.com/diving/divers-banned-major-underwater-attraction/20120226

Läs dykloggar från Zenobia: (Över 300 st)
https://www.dykarna.nu/hittaloggar/zenobia.htmlDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Zenobia Dykförbud
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Seminarieprogram på Vildmarksmässan

2012-02-25
Seminarieprogram på Vildmarksmässan
Mässan som för många är startskottet på årets dykning presenterar i år ett flertal intressanta föredragshållare. Här hittar du hela programmet. Fredag ..»

Upphittarna av Svärdet går till motangrepp mot Riksantikvarieämbetet

2012-02-22
Upphittarna av Svärdet går till motangrepp mot Riksantikvarieämbetet
Riksantikvarieämbetet hävdar på sin hemsida ( http://www.raa.se/cms/extern/aktuellt/aktuellt/svardet.html ) att det inte fått Svärdets position ”…trots ..»

H2O Lund får PADI Nordic Industry Awards

2012-02-20
H2O Lund får PADI Nordic Industry Awards
PRESSRELEASE Mikael Mox Moberg, Regional Manager PADI EMEA, skriver: “Since 2005 PADI Nordic recognize a few certain PADI dive centers or/and members ..»

Neptunus Hav & Land importör för O´THREE

2012-02-18
Neptunus Hav & Land importör för O´THREE
PRESSRELEASE Den Brittiska dräkttillverkaren som har ett starkt fäste bland tekniska dykare i Storbrittanien erbjuder ett starkt sortiment av dräkter, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »