Namn: Lösen:

Dykförbudet hävt på Eidsvold och Norge

Publicerad den 16 november 2014  (Läst 4 134 gånger.)

PS Norge anno 1910.
PS Norge anno 1910.

Sedan den 26:e oktober har norska Kulturminnemyndighetene upphävt dykförbudet på de två norska pansarskeppen Eidsvold och Norge som ligger i och utanför Narviks hamn. Bara dagar efter att dykförbudet hävdes var de första dykarna nere på vraket.

Enligt de nya reglerna krävs dyktillstånd på vraken för att myndigheterna skall kunna ha kontroll på verksamheten. Det är dessutom förbjudet att bärga, gräva eller på annat sätt påverka vraken.

Pansarskeppen Eidsvold och Norge var kustförsvarsfartyg som sänktes vid den tyska invasionen i april 1940 under slaget om Narvik.
Läs mer:
http://www.fremover.no/lokale_nyheter/article7693151.ece
http://www.vrakskydd.se/index.php?option=com_content&view=article&id=105:dykfoerbud-haevd-pa-de-norska-pansarskeppen-eidsvold-och-norge
http://no.wikipedia.org/wiki/%C2%ABNorge%C2%BB_(panserskip)Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Vrak Narvik Dykförbud
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2014-11-11
Åstövraket är 1600-tal
Det vrak som undersöktes i somras vid Åstön utanför Sundsvall är nu daterat. Dateringen säger 1600-tal, vilket stärker teorin om att det är det vrak som ..»

Sydostpassagen vill ha dykning på Kronan

2014-10-31
Sydostpassagen vill ha dykning på Kronan
Vrakentusiasten, journalisten och dokumentärfilmaren Malcolm Dixelius jobbar för att öppna upp dykturismen runt Öland i projektet som kallas "Sydostpassagen" ..»

Torr i munnen efter dykning?

2014-10-25
Torr i munnen efter dykning?
Den luft eller gas som vi andas under dykning är extremt torr för att skona dykflaskor och förhindra regulatorfrysningar. Den är så torr att en del personer ..»

Cotton Carrier POV - GoPro- fäste för dykare och actionsportare

2014-10-21
Cotton Carrier POV - GoPro- fäste för dykare och actionsportare
PRESSRELEASE Cotton Carriers nya POV ™ Bracket erbjuder dig som använder en actionkamera ett tryggt och säkert sätt att fånga action från olika vinklar. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »