Namn: Lösen:

Dykförbudet på s/s Belliver bort efter hösten

Publicerad den 21 juni 2011  (Läst 2 826 gånger.)

s/s Belliver

Som dykarna.nu skrev om under gårdagen har det populära vraket s/s Belliver utanför Åland att belagts med dykförbud, men nu kommer glädjande besked om att vraket åter kommer att bli tillgängligt för dykare efter att försvarsmakten säkrat ammunition i det närliggande ubåtsvraket S2.

Nästa sommar kommer alltså dykturismen att vara igång igen.
- Försvarsmakten kommer sköta om det här så fort som möjligt, säger turistansvarige ministern Torbjörn Eliasson.
Många turister har bokat dykresor till Åland specifikt för att besöka det omtalade vraket. Dykarna är nu oroliga för att resor ska avbokas sedan dykförbudet kring den sovjetiska ubåten infördes som ligger i närheten av ångbåtsvraket Belliver.
- Det är synd att dykförbudet kommer till turistsäsongen men man måste komma ihåg att det handlar om dykarnas säkerhet, säger Torbjörn Eliasson.Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Slutdykt på S/S Belliver på Åland

Taggar:  Dykförbud
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Slutdykt på S/S Belliver på Åland

2011-06-20
Slutdykt på S/S Belliver på Åland
Det är med stor bestörtning som Ville Lundqvist på Ålands dykcenter berättar att S/S Belliver precis förlagts med dykförbud då hon hamnat inom samma dykförbudszon ..»
2011-06-18
Polis grep dykande koppartjuvar
Malmöpolisen hittade två misstänkta koppartjuvar och vad som tros vara deras blöta gömställe för stöldgods på fredagen. Det hela började med att polisen ..»

Mainau kan bli nästa vrak i Örsholmsälven

2011-06-17
Mainau kan bli nästa vrak i Örsholmsälven
Lennart Carlsson äger fiskefartyget Björg, som för många år sedan gick till botten i Örsholmsälven. Han har också varit ägare till fiskefartyget Mainau ..»
2011-06-17
Studie: Fiskar känner lidande
Jordbruksverket gav i fjol Nationellt centrum för djurvälfärd i uppdrag att utreda om fiskar kan känna lidande och smärta. Olagligt att agna med fisk En ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »