Namn: Lösen:

Dykklubb hjälper till att rensa åbotten

Publicerad den 27 oktober 2008  (Läst 2 589 gånger.)

Dykaren Erik Rådström berättar att han fått idén till det här uppdraget när han tittat på en dyksajt och konstaterat att klubbar på andra håll i landet hjälpt kommunen att rensa å- och sjöbottnar.
– Kan vi hjälpa till ser vi bara positivt på det och kanske kan det bli en fortsättning vid ett annat tillfälle, säger han när han just fått en cykel på kroken.

Svårt dyka i Svartån
Att dyka i Svartån är inte helt enkelt. Vattendjupet är lågt och rörelserna från dykarna grumlar till det ytterligare. Därför handlar det mycket om att känna sig fram. Och det finns alltså en hel del på botten som egentlighen inte borde vara där.

Se hela artikeln i sin helhet med fler bilder:
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1402888&insn=1Relaterade artiklar
Dykare rensar Stockholm
Mjölby Divers plockade skrot i Svartån
DK Masen rensade Falu-ån
Skräp i havet filmas

Taggar:  Skrotrensning Miljö
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-10-26
"Vraken är totalt utplundrade"
Bengt Grisell arbetar på Kungliga Tekniska Högskolan som specialist på undervattensteknik och menar att vrakplundringen kring kusterna ökat. – Trots ..»
2008-10-23
Vad gömmer sig i vattnen runt Fästningsholmen?
Inom ramen för Bohusläns museums forskningsprojekt Medeltida trader och transportstrukturer i Bohusläns skärgård kommer vi under hösten att titta närmare ..»
2008-10-23
Automatisk avvägning med ny uppfinning
De två studenterna Anatoly Kudryashov och Jenny Xu har tagit fram en prototyp på ett datorstyrt avvägningssystem. Datorn känner av vilket djup dykaren ..»
2008-10-21
Samövning för dyksäkerheten
Dykterminalen Halmstad står som värd för en stor samövning mellan Dykterminalen i Halmstad, Lund och Malmö och Sjöräddningen med båtar från Bua, Falkenberg, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »