Namn: Lösen:

Dykledare frias från brottsmisstankar

Publicerad den 3 juni 2011  (Läst 3 403 gånger.)

Ett svenskt-åländskt dyklag med Björn Rosenlöf i spetsen hittade vraket för drygt två år sedan vid grundet norra Sankan norr om Märket i Ålands hav.
I början av november i fjol var det dags att fästa en minnesplakett på det 70 år gamla vraket, ett initiativ som kom från ubåtsbesättningens anhöriga i Ryssland.
Vad dykarna inte visste var att det dyktillstånd de trodde sig ha fått som ett undantag för att fästa plaketten i alla fall hade dragits in strax före av landskapsregeringen. Beskedet nådde dyklaget först när uppdraget var slutfört. Dyktillståndet hade dragits in eftersom det finns explosiva varor i närheten.


Se nyheten i sin helhet i Nya Ålands tidning:
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=63313&news_instance=2Relaterade artiklar
Förundersökning om dykbrott på S2
Polis och gränsbevakning försökte stoppa plakettfästning

Taggar:  Juridik
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-06-01
Champagneauktion på Åland
Fyndet gjordes förra året med det svenska dykfartyget Pagi med Anders Näsman som ledare. Utropspriset för de två flaskorna är satt till 10.000€ men ..»
2011-05-31
Nazisternas sänkta järn kan bärgas
Det ligger säkert miljarder på Östersjöns botten, säger Anders Sydborg, vd för Svensk Förbränningsåtervinning, till Expressen. Totalt finns uppemot ..»

Kapten Svartskäggs flaggskepp lättar ankare

2011-05-28
Kapten Svartskäggs flaggskepp lättar ankare
Kapten Svartskäggs flaggskepp, återfunnet utanför North Carolinas kust, ruvar på många hemligheter och laddade föremål. I fredags lättade ett forskningsfartyg ..»

Inget tyskt flygplan i Lasjön

2011-05-26
Inget tyskt flygplan i Lasjön
Dykare konstaterade på måndagen att det inte är ett tyskt flygplan från andra världskriget som ligger i Lasjön norr om Västerfärnebo i Västmanland. - ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »