Namn: Lösen:

Dykning åter tillåtet i Egyptiska Röda Havet

Publicerad den 13 december 2010  (Läst 2 984 gånger.)


De egyptiska myndigheterna har nu åter beslutat att tillåta dykning och badning i vattnen runt semesterorten Sharm el Sheikh i Röda Havet. Efter de tidigare hajattackerna så lägger man nu större ansvar på arrangörerna att ansvara för gästernas säkherhet, bland annat med hajvakter. Dessutom så har man bara öppnat vissa områden.

Hittills har en dödats och tre har skadats. En extremt onormalt hög olycksnivå som väcker spekulationer om varför detta sker just nu. Bland teorierna finns 1) utfiskning tvingar hajarna att jaga andra byten, 2) hajmatning skulle fått hajarna att associera människor med mat och 3) att dumpad fartygslast av döda får och kor i området förra månaden skulle fått hajarna att intressera sig för annan föda än den vanliga fiskdieten. Orsaken är dock fortfarande inte fastställd.

Läs mer:
http://resenyheter.msn.se/nyheter/hajvakter-utposterade-klart-for-bad-i-sharm-el-sheikh-4556
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article8269310.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8269303.abRelaterade artiklar
Dykare söker efter de attakerande hajarna i Egypten

Taggar:  Röda havet Marinbiologi Dykresor
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Svensk sonar gör nya vrakfynd i New York

2010-12-10
Svensk sonar gör nya vrakfynd i New York
I Oswego floden i delstaten New York har vrakentusiasterna Jim Kennard och Roger Pawlowski med hjälp av en svensk Deep Vision side scan sonar funnit ett ..»
2010-12-07
Dykare söker efter de attakerande hajarna i Egypten
– Vi har varit 200—300 dykinstruktörer som frivilligt har åkt ut och hjälpt myndigheterna under dagen för att försöka lokalisera haj i området. Men på ..»

Udda valfynd i Bohuslän

2010-12-04
Udda valfynd i Bohuslän
Det var den 5:e november som femåriga Katja och Isak hittade skellet på stranden i Tjurpannans naturreservat utanför Grebbestad. Huvudet saknas så marinbiologerna ..»
2010-12-02
Riktig dykklubb på nätet
Dykarklubben Nätdykarna är en nybildad klubb som uteslutande ska existera online och som skall utgöra ett komplement till lokala dykklubbar runt om i ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »