Namn: Lösen:

Dykning på vraket Mundogas skjuts upp

Publicerad den 28 oktober 2008  (Läst 3 098 gånger.)

Thomas Fagö, chef på räddningsavdelningen på Kustbevakningen, berättar att de tre parterna som är tänkta att deltaga i dykningen, Sjöfartsinspektionen och en engelsk dykfirma vid namn Dronik Maritime Consultants, och de själva, nu förhandlar om hur man skall gå vidare.

Vraket Mundogas Oslo, som ligger på cirka 60 meters djup, har ansetts vara en möjlig miljöfara, eftersom båtens stora ammoniakfyllda tankar, kan vara på väg att lossna och flyta upp till ytan. Nu senast tidigare i höstas, efter att dykaren Stefan Hogeborn varit och tittat på och fotograferat vraket.

Läs hela artikeln:
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=78-AV_ID=820011,00.htmlRelaterade artiklar
Mundogas - ammoniak kvar i vraket
Vrak med ammoniak hotar Gräsö

Taggar:  Mundogas Miljö
Charlotta Carlén
Charlotta Carlén

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-10-28
Sex hundar dog i sjödrama
Sjöräddningen tog emot larmet 18:44 från en kvinna i 50-årsåldern och en man i 70-årsåldern. Det sista de hörde innan samtalet bröts var ”Nu sjunker ..»
2008-10-27
Uv-foto på Naturfotofestivalen
Naturfotofestivalen i Vårgårda är mycket välkänd sedan länge. Den samlar varje år det bästa man kan uppbringa av världens naturfotografer. Några kända ..»
2008-10-27
Dykklubb hjälper till att rensa åbotten
Dykaren Erik Rådström berättar att han fått idén till det här uppdraget när han tittat på en dyksajt och konstaterat att klubbar på andra håll i landet ..»
2008-10-26
"Vraken är totalt utplundrade"
Bengt Grisell arbetar på Kungliga Tekniska Högskolan som specialist på undervattensteknik och menar att vrakplundringen kring kusterna ökat. – Trots ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »