Namn: Lösen:

Dykningens dag 19 maj

Publicerad den 19 februari 2007  (Läst 1 953 gånger.)


PRESSMEDDELANDE

Många tror felaktigt att man bara kan få bra dykning i det blå vattnet på varmare breddgrader. Men Sverige är faktiskt helt unikt på en mängd områden, som gör det utomordentligt spännande att bege sig under ytan.

Det handlar endast om att förbereda sig ordentligt och finna någon som kan guida dig fram till de bra dykställena. För naturligtvis finns det dykställen som är bättre än andra. Men precis som en tur i skogen blir bättre av att skogsguiden med sin kunskap kan berätta om de lokala förhållandena, så väntar de bästa upplevelserna inom dykning också först när en erfaren dykguide delar med sig av sin kunskap.

Farvattnen kring Sverige har varit i bruk som vattenväg i över 1000 år. Det saltfattiga bräckvattnet i Östersjön är fritt från skeppsmask och många gamla träskepp är därför välbevarade. Den bästa vrakdykningen finner du på östkusten. Det rikaste djur- och växtlivet hittar man på västkusten där näringsrika strömmar ser till att dykare möts av frodighet och mångfald.

Evenemanget Dykningens Dag började i Danmark för fyra år sedan men nu har festligheterna spridit sig till de Nordiska grannarna. Alla vill vi vara med och visa upp den fantastiska undervattensvärld som ju täcker 70 % av vårt klot.

Bakom arrangemanget står en arbetsgrupp, samt: Undervattensmagasinet DYK, Dansk Sportsdykkerforbund, PADI och Svenska Sportdykarförbundet.


Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/response.asp?response=yes&id=217032&main_Id=217032&catId=0Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2007-02-19
Mångsysslare under ytan, reportage på GP
Det är iskallt ute. Klockan är sex på morgonen och termometern visar två minusgrader när Mattias Henriksson klättrar ombord på båten som ska ta honom ..»
2007-02-13
Ovanlig fisk hittad i diket - på Lidingö
Aftonbladet publicerade i går bilder på en hajrocka som satt skräck i skrockfulla ryska sjömän. Det fick Gabriel Lantz på Lidingö att minnas det makabra ..»
2007-02-13
Havsdjur ska skydda flottbas mot terrorister
Marinen vill placera upp till 30 delfiner och sjölejon vid flottbasen Kitsap-Bangor för att skydda ubåtar, fartyg och laboratorier från terrorattacker ..»
2007-02-11
Dykare sköts - misstogs för bäver
Den skottskadade dykaren simmade in till stranden och ropade på hjälp. Då kom skytten till hans undsättning. Mannen opererades sedan och uppges må förhållandevis ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »