Namn: Lösen:

Dykningens dag – 24:e maj

Publicerad den 14 februari 2008  (Läst 2 291 gånger.)

Dykningens dag
Dykningens dag

Lysekil är en av de platser där man kommer ha arrangemang och där har man inte nöjt sig med en dag. Under tre dagar i maj kommer Lysekil att bli större centrum för dykning än normalt i och med att Svenska Sportdykarförbundet och Svensk Dykerihistorisk Förening förlägger sina aktiviteter till Lysekil under Dykningens dag. Programmet är inte helt klart så en del av länkarna kommer att fyllas på under vårvintern.

Svenska Sportdykarförbundet arrangerar tillsammans med Tångjohans SDK Lysekil Sveriges första mästerskap i vattendragkamp. Evenemanget sker vid Släggö i Lysekil klockan 13 – 15. I samband med tävlingarna sker individuell tävling i fenspark samt föreläsningar och utställning med anledning av Svenska Sportdykarförbundets 50-årsjubileum
Svensk Dykerihistorisk Förening visar dykning med äldre utrustning och kopparhjälmar från samtliga nordiska länder vid Släggö.
Samtidigt hålls föreläsningar om äldre utrustning och vrakbärgning i svunna tider.
SI TECH arrangerar seminarier angående ”Maritimt miljöarbete från botten till ytan” torsdag 22 och fredag 23 maj på Hotell Lysekil.
Kustbevakningen visar fartyg och utrustning för maritimt miljöarbete och dykning.
Lysekils kommun deltar och visar upp egna aktiviteter inom dykning och andra aktiviteter med kontakter till hav och sjö.
För mer info om arrangemanget i Lysekil och aktiviteter i andra delar av Sverige, gå in på http://www.dykningensdag.se. Här finns också kom-ihåg-listor och kontaktinformation för er som vill arrangera en lokal aktivitet under Dykningens dag.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netRelaterade artiklar
Dykningens dag 19 maj

Taggar:  Lysekil
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Metalsub lanserar två nya handlampor

2008-02-12
Metalsub lanserar två nya handlampor
Metalsub art nr: 46001 är en LED lampa med 900 Lumen. 5000 Kelvin. 120 min drifttid vid 24W. Ställbar styrka i tre steg. Inbygg SOS signal. Vill ..»

Polisen får hjälp att lösa

2008-02-12
Polisen får hjälp att lösa "våta" brott!
- Kustbevakningens dykare utbildas av polisens kriminaltekniker. - Även poliser kan ha dykutbildning, som Nationella insatsstyrkan. De saknar dock kriminalteknisk ..»

Korallreven kan överleva trots klimatförändringar

2008-02-12
Korallreven kan överleva trots klimatförändringar
Det är en sällsynt hoppfull nyhet för dessa viktiga ekosystem, anser Joan Kleypas som är en av forskarna. Korallreven i det studerade området har endast ..»

Donald Sutherland till sjukhus efter inspelning av dykscen

2008-02-08
Donald Sutherland till sjukhus efter inspelning av dykscen
Actionkomedin Fool´s Gold har utöver Sutherland, Kate Hudson och Matthew McConaughey huvudrollerna. Nu berättar Donald Sutherland att han efter att ha ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »