Namn: Lösen:

Alla frias efter dykolycka

Publicerad den 20 februari 2009  (Läst 3 914 gånger.)

Det var under våren 2007 som en kvinna drunknade under en dyklektion med instruktör utanför Ön vid Limhamn. Dykinstruktören var ute på mellan sex och åtta meters djup när två av de tre eleverna fick problem med sina utrustningar.

Kammaråklagare Jan Pernvi menade att hennes liv hade kunnat räddas om företaget bakom kursen hade vidtagit andra säkerhets åtgärder.

Under förhandlingen gav instruktören en bild av sin upplevelse av den aktuella dykturen.

– Hon gav mig inget tecken.

– Jag upplevde inte att hon hade problem, sade instruktören.

Det stämda företaget klarar sig från en företagsbot på en halv miljon kronor. Hela sportdykarbranschen har följt rättegången med särskilt stort intresse då en fällande dom hade påverkat hela branschen.Denna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Kvinna dog efter dykolycka
Dykolycka i Limhamn/Ön

Taggar:  Limhamn Juridik Dykolycka
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Världens första uv-museum

2009-02-19
Världens första uv-museum
Museet ska byggas delvis över och delvis under havsytan. I undervattensdelen av museet ska besökarna kunna se arkeologiska lämningar på Egyptens havsbotten. ..»

PowerShot D10, vattentät debut för Canon

2009-02-18
PowerShot D10, vattentät debut för Canon
Med nya PowerShot D10 så har idag även Canon debuterat med en vattantät kompaktkamera. Modellen ska enligt Canons produktblad vara vattentät ner till ..»

2009-02-12
"Dykföretagens säkerhetsarbete måste förbättras"
Konsumentverket granskar dykbranschen i ett treårigt projekt som inleddes 2007. Efter sex dödsolyckor i Sverige mellan maj och augusti förra året utökades ..»
2009-02-12
Titanics vrak i "Google Ocean"
Den nya versionen av Google Earth har en ny funktion som är döpt till ”Ocean”. Där visas 3d-vyer av havsbottnen som kompletterats med mängder av fotografier ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »