Namn: Lösen:

Dykolycka på Fyrishov

Publicerad den 11 januari 2002 

En dykolycka inträffade på torsdagskvällen på Fyrishov i Uppsala. En dykare sjönk till botten och förlorade medvetandet. Enligt obekräftade uppgifter på senkvällen bedömdes han vara utom fara.


Enligt preliminära uppgifter var det flera personer som övade dykning, och en man gjorde ett dyk på en sträcka av 75 meter under vattnet. Efter att ha gått upp till ytan fortsatte han med undervattenssimningen, varvid något hände som gjorde att han sjönk och förlorade medvetandet.
Han togs snabbt upp av sina kamrater, medan ett par ambulansbesättningar skyndsamt dirigerades till platsen. Mannen fördes till Akademiska sjukhuset där han kvicknade till. Enligt obekräftade uppgifter på senkvällen bedömdes han vara utom fara.
Polis gjorde en undersökning på platsen, förhörde dykledaren osv, och fann att ingen misstanke om brottslig försummelse förelåg och att inget fel på utrustningen kunde påvisas.
— I det här läget tyder det mesta på att det är dykaren själv som överskattat sin förmåga, säger Uppsalapolisens vakthavande befäl till UNT på senkvällen.

Källa: http://www2.unt.se/first/ - Upsala nya tidning
Text av: Magnus Quennerstedt (UNT)


02/01/11 20:32

Den man som på torsdagskvällen skadades i en dykolycka på Fyrishov i
Uppsala ingick inte i den dykträningsgrupp som fanns på platsen, utan
övade på egen hand fridykning, dvs utan dykutrustning, när han sjönk till
botten och förlorade medvetandet. Tillskyndade personer fick snabbt upp
honom och satte igång livräddning i avvaktan på ambulans. Mannen befinner
sig nu utom fara.Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2002-01-08
Jätteabborre anföll svensk dykare
”Han kan skatta sig lycklig som överlevde attacken” En svensk sportdykare angreps av en ilsken havsabborre när han dök vid Stora barriärrevet utanför ..»
2002-01-07
DykExpo närmar sig
Den 1 - 10 Mars är datumet då de flesta av oss vallfärdar till dykarnas Mecka, DYKEXPO. Nytt för i år är att stockholmsmässan inte kommer att tillåta ..»
2001-12-26
Jacques Mayol död
Den legendariske fridykaren Jacques Mayol, 74 år hittades död i sitt hem på den Italienska ön Elba i lördags. Han hade enligt polisen hängt sig själv. Mayol ..»
2001-12-19
dykarna.nu förhandlar om nitroxkurs
Med det ständigt växande medlemsantalet ökar vår möjlighet att förhandla fram priser på kurser och utrustning. Vi förhandlar just nu med två dykskolor ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »