Namn: Lösen:

Marinbiologi och UV-foto i Filippinerna

Publicerad den 15 december 2011  (Läst 4 824 gånger.)

Anders Salesjö

PRESSMEDDELANDE
Dykreseföretaget Scuba Travel har stor erfarenhet av gruppresor. På de allra flesta gruppresor finns det med en ambassadör som är specialiserad inom ett visst kunskapsområde.

- Vi har rikligt med undervattensfotografer och tekniska dykare, men hittills har vi saknat någon med gedigna kunskaper i marinbiologi. Anders Salesjö är därför ett mycket välkommet tillskott bland våra ambassadörer, säger Henrik Almers på Scuba Travel.

- Jag har själv en gång tiden pluggat marinbiologi ihop med Anders och vet därför att han brinner för det han gör. Vi på Scuba Travel är övertygade om att det finns få som kan tillföra en dykresa så mycket biologisk kunskap som Anders. Hela hans liv har han varit intresserad av undervattensvärlden och det är en stor fördel att han även till vardags jobbar med undervisning i marinbiologi. Det är ytterst få som kan konkurrera med detta, tillägger Henrik.
Mer info om Anders finns här:
http://www.scubatravel.se/sv/gruppresor/scubatravel-ambassad%C3%B6rer

Anders första uppdrag blir en fantastisk liveaboardresa till södra delen av området Visayas i mellersta Filippinerna. Dit bär det av i månadsskiftet sep-okt 2012. Med på resan är också undervattensfotografen Jennie Soriano från Lysekil. Hon är nyss hemkommen efter att ha varit och dykt vid Filippinerna:

- Visayas är fantastiskt! Här finns ett mycket rikt och varierat djurliv som erbjuder en mängd vackra motiv för såväl vidvinkel- som makrofotografering, säger Jennie.
- Området vida känt för sin artrikedom. Här finns rikligt med havssköldpaddor och havsormar, en och annan haj brukar också dyka upp. Men, det som man mest förknippar med Visayas är en stor mångfald av små, ibland närmast bisarra livsformer. Nakensnäckor i mängd, färgglada plattmaskar, diverse olika räkor, pygmésjöhästar och små söta bläckfiskar kommer alla resenärer få möjlighet att uppleva, fortsätter Jennie.

Resan omfattar nio dykdagar med tre till fyra dyk om dagen på den bekväma liveaboardbåten Philippine Siren. Störst behållning av arrangemanget har förmodligen biologiskt intresserade dykare och undervattensfotografer, men resan passar även utmärkt för den som vill ha en lyxig och avkopplande dyksemester med god mat och en fantastisk service. Dykningen är mycket intressant, men enkel, normalt utan starka strömmar och större djup.
- Vi vågar lova att denna dykresa passar alla dykare oavsett tidigare dykerfarenhet. Har du ett giltigt dykcertifikat och någorlunda fräscha dykkunskaper är du hjärtligt välkommen att delta, avslutar Henrik.

Mer info om resan finns här:
http://www.scubatravel.se/sv/gruppresor/filippinerna-visayas
http://www.scuba-travel.se./userfiles/Visayas-2012.pdfTaggar:  UV-Foto Scuba Travel
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny sajt låter dig dyka ner på Eric Nordevall

2011-12-02
Ny sajt låter dig dyka ner på Eric Nordevall
Under sommaren har man på "dykpark vättern" jobbat med att ta fram en interaktiv webbsida där besökaren kan ta del av hur det är att befinna sig ovanför ..»

Stefan Beskow tar silver i Epson World Shootout

2011-12-01
Stefan Beskow tar silver i Epson World Shootout
Bland 1556 bilder, inskickade av 226 fotografer från 27 olika länder som tävlade i olika kategorier, så lyckades svenske Stefan Beskow först komma till ..»

Anders Nyberg vinnare i vrakfototävlingen

2011-12-01
Anders Nyberg vinnare i vrakfototävlingen
Under vrakfotoseminariet som arrangerades lördag den 19:e november av forskningsinstitutet MARIS och föreningen P2-Svenskt Vrakskydd presenterades vinnarna ..»
2011-11-30
Senaste vrakfynden bidrar till viktig forskning
PRESSRELEASE För det marinarkeologiska institutet på Södertörns högskola, MARIS, och forskarna där, är det nu bråda dagar. 2011 kommer att gå till den ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »