Namn: Lösen:

Dykspecialisten Dr Christian Lambertsen död

Publicerad den 27 februari 2011  (Läst 2 872 gånger.)

Christian Lambertsen
Dr. Christian Lambertsen

Dr. Christian Lambertsen tog en motsvarande kandidatexamen i naturvetenskap 1939 och var under andra världskriget knuten till Office of Strategic Services (OSS) där han var med och utvecklade Lambertsen Amphibious Respiratory Unit som var en återandningsapparat för OSS''s dykare och den första apparat som fick beteckningen Self Containing Underwater Breathing Aparatus (SCUBA). Han anses vara de amerikanska grodmännens fader. Han har senare haft flera viktiga uppdrag relaterade till dykning och dekompression för US Army, US Air Force, US Navy, NASA, mfl. För sitt arbete har han fått inte mindre än 26 civila hedersutmärkelser och 23 militära utmärkelser mellan 1945 och 2005.

Dr. Christian Lambertsen var själv en hängiven dykare. Han gick bort den 11:e februari 2011 och därmed så har en av dykeriets stora profiler lämnat oss.

Läs mer:
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_LambertsenDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Teknik
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Franzéns bod blir minnemärke

2011-02-19
Franzéns bod blir minnemärke
Anders Franzén är mest känd för att han upptäckte vraket efter Regalskeppet Vasa, mindre känt ät att han hade en arbetsbod i Dalarö Fiskarhamn som numera ..»

Hajattackerna ökade under 2010

2011-02-19
Hajattackerna ökade under 2010
University of Florida International Shark Attack File (ISAF) är ett internationellt arkiv där man registrerar in kända oprovocerade hajattacker från hela ..»

SSDF utökar sina medlemsförmåner

2011-02-17
SSDF utökar sina medlemsförmåner
Svenska Sportdykarförunder (SSDF) syftar till att erbjuda förmåner för sina medlemsklubbar och deras medlemmar. Dessa förmåner för medlem omfattar sedan ..»

Lagring av koldioxid under Östersjön

2011-02-16
Lagring av koldioxid under Östersjön
Sveriges Geologiska Undersökning (GSU) har undersökt data från hela Sverige för att hitta en plats lämplig för lagring av koldioxid. Man har bara hittat ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »