Namn: Lösen:

En resa bland korallreven

Publicerad den 21 februari 2014  (Läst 3 690 gånger.)


PRESSRELEASE

Långt borta, där Stilla havet möter Indiska Oceanen, finns en speciell plats. En magisk plats både över och under ytan, där över 2000 marina arter lever, fler än någon annanstans på jorden. Få av oss kommer någonsin dit, men i den nya filmen En resa bland korallreven möter vi denna rikedoms fantastiska djurliv på riktigt nära håll – i världens största filmformat, omslutna av Cosmonovas kupolformade duk.

Vi får följa med öbon och pojken Jawi på hans upptäcktsresa och se hur utsatta rev blir livskraftiga igen. Under resan möter vi valhajar, rockor, havsköldpaddor och andra fascinerande djur. En resa bland korallreven hyllar en kultur och livsstil som funnit en balans med havets resurser. Filmen är en hoppfull berättelse om en viktig miljö vi måste värna om.

En resa bland korallreven är regisserad av den tvåfaldigt Oscar-nominerade filmaren Greg MacGillivray (The Living Sea, Delfiner). Filmen är 40 minuter lång och svensk berättare är Gunnel Fred.

Premiär 14 februari.

http://www.nrm.se/besokmuseet/cosmonova/aktuelltutbud/enresablandkorallreven.9000150.htmlTaggar:  Film
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Fotoutställning med undervattenstema

2014-02-16
Fotoutställning med undervattenstema
Den 28 februari öppnar Marko Wramén och Anna Thorbjörnsson sin första gemensamma utställning på Whitestar Studios (Frejgatan 51 i Stockholm). shapes and ..»
2014-02-09
Två dykare omkom i Plura
Det var under natten till Fredag som räddningstjänsten fick larm om en olycka i Plura. De fem dykarna hade gått ner i vattnet under kvällen men endast ..»
2014-02-02
Dykbåt sjönk i Thailand
Dykbåten The Flying Carpet var fylld med turister när olyckan inträffade. Norr om Similanöarna i södra Thailand började fartyget plötsligt ta in vatten, ..»

Dykning.net öppnar ett andra center/butik

2014-02-02
Dykning.net öppnar ett andra center/butik
PRESSRELEASE Konceptet är en ”copy paste” på Fjugesta centret och kommer precis som i Fjugesta utbilda inom NAUI och PADI, ha en fullspäckad dykkalender ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »