Namn: Lösen:

Svenskar - hot mot korallreven

Publicerad den 18 november 2008  (Läst 2 822 gånger.)

Världsnaturfonden (WWF) startar nu kampanjen Etanoluppropet. Organisationen gillar etanol – men bara om den produceras hållbart.

WWF oroas av det svenska etanolbolaget Sekabs planer på att göra etanol av sockerrör kring Rufiji-deltat i Tanzania. Målet är 200 000 hektar sockerrörsodlingar om 20 år.

– I deltat finns Östafrikas största mangroveskog. Mangroven är barnkammare för fiskarna ute på korallrevet i havet. Skogen filtrerar också slammet som kommer med floden.

Eftersom sockerrör är en extremt törstig gröda måste Sekab använda vatten från Rufiji. Tar man vatten under torrtiden havererar ekosystemet, säger WWF:s tropikexpert Allan Carlsson.

Läs mer på Aftonbladet.se
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3794421.ab

Namninsamling för ansvarsfullt producerad etanol.
http://www.wwf.se/vrt-arbete/skog/lsningar/1201893-hallbar-etanol-kampanj-2008-uppropTaggar:  Marinbiologi Koraller Koralldöd Forskning
Daniel Fröberg

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2008-11-17
Poseidon förenklar service av regulatorer
I samarbete med sina butiker erbjuder nämligen Poseidon service från Poseidon Direct. Fyll bara i fraktsedeln, gå till närmaste inlämningsställe och skicka ..»
2008-11-17
Sveriges äldsta dykarskola - 50 år
Klubben grundades samma år som Svenska sportdykarförbundet. En av grundarna var Göran Boström som numera är hedersmedlem i klubben. Läs hela artikeln ..»
2008-11-17
Grottdykare omkom i "School Sink", Florida
Det var i Tisdags förra veckan som de båda dykarna begav sig in i grottan men återvände aldrig. Deras kroppar återfanns på onsdagen efter ett stort räddningspådrag. ..»
2008-11-17
Karlskoga sportdykarklubb har köpt ny båt
– Vi har tre båtar tidigare men en av dem ska säljas och ersättas av det här nyförvärvet, fortsätter Lars-Ivar Westgaard och berättar att ribben har glasfiberskrov ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »