Namn: Lösen:

Expedition Bjurälven 2015 avslutad

Publicerad den 31 mars 2015  (Läst 3 079 gånger.)

Dykare i Bjurälven
Foto: Sami Paakkarinen / Expedition Bjurälven

För åttonde året genomfördes "Expedition Bjurälven" i Speleologförbundets regi. Årets utforskning hade kompletterats med ytterligare en grupp Speleologer och klättrare som utforskade inloppet till den underjordiska älv som fågelvägen rinner tre kilometer under mark.

Dykgruppen fortsatte sina utforskningar med "Dolinsjön" som utgångspunkt. Tidigare års fynd av torra delar i grottan gör att vidare utforskning möjliggörs endast efter att dykarna klättrat och förflyttat utrustning genom de torra delarna av grottan. Trots detta har man lyckats genomföra utforskning av ytterligare 382 meter hittills okända grottgångar under fjället och den preliminära totallängden på den utforskade delen av grottan är ca 1782 meter.

För mer information om Expedition Bjurälven besök gruppens hemsida:
http://www.expeditionbjuralven.se
https://www.facebook.com/ExpeditionBjuralvenTaggar:  Grottdykning Bjurälven
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Ägare efterlyses till dykutrustning!

2015-03-27
Ägare efterlyses till dykutrustning!
Ägare efterlyses till dykutrustning! Har du blivit bestulen eller känner någon som håller på med dykning. Fabrikat torrdräkt: Dive Rite 905 Tag ..»

Polisen tog dykare med harpungevär

2015-03-15
Polisen tog dykare med harpungevär
I dag fick Nackapolisen ett ovanligt larm, någon hade observerat en person i våtdräkt som simmat omkring med ett harpungevär. Mannen, som var helt oventandes ..»

Nytt vrakfotoseminarium 21/3

2015-03-14
Nytt vrakfotoseminarium 21/3
Lördagen den 21:a mars hålls nästa upplaga av vrakfotoseminariet. Årets sammankomst för vrakintresserade undervattensfotografer hålls denna gång i Haninge ..»

Idag släpps bok om nakensnäckor

2015-03-14
Idag släpps bok om nakensnäckor
Klas är en auktoritet på området nakensnäckor och har funnit många nya arter i Sverige och dessutom namngivit en lång rad. I denna bok hittar du bilder ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »