Namn: Lösen:

Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare

Publicerad den 10 april 2014  (Läst 6 802 gånger.)


Med en segelbåt fullproppad med film- och dykutrustning, och en planerad tidsram på drygt ett år, ger vi oss iväg på vår knappt 14 meter långa segelbåt. Förväntansfulla är vi, men vad vårt kommande äventyr verkligen hade att vänta hade vi aldrig vågat drömma om.

Den 5 juni 2011 lämnar vi hemmahamnen på Orust på den svenska västkusten. Härifrån planerar vi att segla via Atlanten och Medelhavet för att komma fram till vår slutdestination Röda havet.

Vi följer fotspåren på våra svenska dykpionärer som 1955 gjorde samma äventyrliga seglats för att uppleva Röda havet, som då var ett orört undervattensparadis. Vid denna tiden fanns det inte många dykare och undervattensvärlden var något nytt och delvis skrämmande då bara några få pionjärer som Hans Hass och Jacque-Yves Cousteau hade börjat utforska den ”Tysta Världen”. Efter sin upplevelserika segel- och dykexpedition kom våra svenska dykpionjärer hem med unikt material som tills dess inte många hade sett, men medans Hans Hass och Jacque-Yves Cousteau blev världsberömda glömdes våra svenska dykpionärer snart bort, även här hemma i Sverige...

Nu, närmare 60 år senare, bestämmer vi (naturfilmaren Armin och hans döttrar Birgitta och Nanna) oss för att följa fotspåren av våra främsta skandinaviska dykpionärer. Precis som äventyrarna gjorde1955, vill vi segla från den Svenska västkusten till Röda havet för att återuppleva det äventyr våra dykpionärer gjorde redan ett halvt sekel tidigare. Vår expedition ville snart visa sig bli långt mer upplevelserik än vi någonsin kunnat ana...
Filmen ”Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare” har TV-premiär Torsdagen den 4e September kl. 21.00 i SVT1.

Om filmen:
”Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare” är en samproduktion mellan Crystal Water Film Production och Sveriges Television. Längd: 1 timme. Produktionsår: 2013
Trailer på YouTube:Om oss:
Armin (62) och döttrarna Birgitta (30) och Nanna (28) producerar undervattensfilm främst för SVT och NRK. Tillsammans driver vi filmföretaget Crystal Water Film Production AB som har sin bas på Orust på den svanska västkusten. I dagsläget har vi producerat 17 filmer i samarbete med SVT. Hemsida: www.crystalwaterfilm.com
YouTube:
https://www.youtube.com/user/birgittamueck

Om mig:
Jag, Birgitta Mueck, är född och uppvuxen på Orust, men den stora äventyrlusten har bidragit till att jag numera har hela världen som hem. Är naturfotograf och äventyrare och vill genom stillbilder och film vidarförmedla upplevelser och passion speciellt för undervattensvärlden. Livet under ytan är plats som många av oss annars inte skulle ha upplevt och därmed vill jag genom mitt arbete sprida både glädje och kunskap vidare.

Hemsida:
http://www.birgittamueck.com Blogg: https://www.birgittamueck.blogspot.comTaggar:  Röda havet På TV Film
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

1,3 kilometer grotta karterad i Bjurälven

2014-04-06
1,3 kilometer grotta karterad i Bjurälven
PRESSRELEASE Vad finns bortom nästa krök? Under vecka 13, 2014 har Sveriges Speleologförbunds Expedition Bjurälven genomför dess årliga utforskning ..»
2014-03-27
Omkomna dykarna i Plura hämtade
Det är ett finskt dykteam som hämtat upp sina omkomna kamrater. De två förolyckade är nu placerade i grottan så att räddningspersonal kan nå dem. Dykarna ..»

Expedition Bjurälven 2014 har startat

2014-03-22
Expedition Bjurälven 2014 har startat
Sedan 2007 har det årligen, med undantag för 2012, anordnats en dykexpedition i Bjurälven, Jämtland, där en grupp dykare från Sveriges Speleologförbund ..»

Inget åtal mot inbrottstjuvar vid Äventyrsgruvan

2014-03-19
Inget åtal mot inbrottstjuvar vid Äventyrsgruvan
Äventyrsgruvan har vid flera tillfällen varit utsatt för skadegörelse och inbrott. Senast i Januari i år då personal från gruvan kunde ertappa tre inbrottstjuvar ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »