Namn: Lösen:

Fartyg sjönk bakom Sjömagasinet Göteborg

Publicerad den 13 februari 2010  (Läst 2 101 gånger.)Larmet om att en 20 meter lång pråm som ligger förtöjd vid bryggorna bakom Sjömagasinet vid Klippan i Göteborg håller på att sjunka kom vid niotiden på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten åkte till platsen, men fartyget tog in mer vatten än vad man hann länsa. Efter några timmar lade sig pråmen på botten och Räddningstjänsten har lagt ut länsor runt den del av fartyget som sticker upp ovanför vattnet.

Det finns inga människor ombord på fartyget och det skall inte vara någon fara för intilliggande båtar.

Pråmen som används som en privat festlokal, skall enligt uppgift ha en två kubikmeter tank ombord och det är just nu oklart om det finns något bränsle i den.

Källor:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.304842
http://www.gt.se/nyheter/1.1870369/Denna artikel diskuteras i
forumetAv: Micke Tilja   Tipsa en vän   Dela på facebook   Twittra   Translate    

« Tillbaka     


Tidigare nyheter

Dykare jagade google med ljuster

2010-02-09
Dykare jagade google med ljuster
Bilderna som nu sprids över sociala media kommer från Bergen i Norge och visar två dykare som bland annat jagar googles bil med ett ljuster. Vill du ..»

Kustbevakningen leder EU-projekt om havsövervakning

2010-02-09
Kustbevakningen leder EU-projekt om havsövervakning
– Projektet ska föreslå hur medlemsländerna bör samarbeta för att lättare kunna utbyta information och vilka lagmässiga ändringar som bör göras, säger ..»

Containrar med miljögifter tappade sydväst om Gotland

2010-02-07
Containrar med miljögifter tappade sydväst om Gotland
Tidigt på lördagmorgonen rapporterade det finländska faryget Linda att under resa från Rotterdam mot Sankt Petersburg så har en container kollapsat och ..»

Oväntad vänskap under ytan

2010-02-07
Oväntad vänskap under ytan
Andrew Armour, 45, och hans fru träffade kaskelotvalen i Dominikanska republiken för tio år sedan - då valen var en unge. - Hans huvud och ryggfena var ..»
Fler nyheter »Tipsa oss »